2012-12-10 17:06:03
Φωτογραφία για Με την οικονομική κρίση συνδέει την τραγωδία στην Καβάλα το Associated Press
Με την κρίση της ελληνικής οικονομίας συνδέει δημοσίευμα του πρακτορείου Associated Press την τραγωδία στην Καβάλα, όπου το ...Σάββατο έχασαν τη ζωή τους τρία ανήλικα παιδιά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα.

Ο λόγος που η οικογένεια χρησιμοποιούσε ξυλόσομπα ήταν η μεγάλη αύξηση άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις κατοίκων της περιοχής και αξιωματούχων.

Η οικία που απανθρακώθηκε διέθετε σύστημα κεντρικής θέρμανσης, δηλώνουν Έλληνες πυροσβέστες, ενώ γείτονες της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι η ξυλόσομπα τοποθετήθηκε φέτος, προκειμένου να μειωθεί το κόστος θέρμανσης, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Το Associated Press κάνει αναφορά στην εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και σχολιάζει ότι «ως αποτέλεσμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 40% περίπου, αφήνοντας πολλές ελληνικές οικογένειες –των οποίων το εισόδημα έχει ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά από έτη ύφεσης, δημοσιονομικής λιτότητας και αυξανόμενης ανεργίας- χωρίς καμία άλλη επιλογή, παρά να στραφούν σε φθηνότερους τρόπους θέρμανσης».
m.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ