2012-03-25 07:41:32
Φωτογραφία για Ειρήσθω Αρχηγός Νάσης & Εθνοφύλακες
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Ι Σ Θ Η Σ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στις δεκάδες των επίλεκτων σκοπευτών τής Εθνοφυλακής, απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου, προκάλεσαν την Πέμπτη, στο πεδίο βολής Τσερίου, τα χωρίς φανφάρες λόγια, επιχειρησιακού σχεδιασμού, αποστολής και καθηκόντων των Λόχων Κατοικημένων Τόπων, που τους απηύθυνε ο Αρχηγός της ΕΦ αντιστράτηγος Στ. Νάσης. Κι αν αυτά τα λόγια μεταποιηθούν σε συγκεκριμένες πράξεις, απ’ όλη την ενδιάμεση κλίμακα της ιεραρχίας, τότε πράγματι νέος αέρας ανάτασης προσπαθειών θα πνεύσει, μετά από εννέα χρόνια συνεχούς ροκανίσματος κι αφυδάτωσης της Εθνοφυλακής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ ήταν στην τελετή απονομής επάθλων, στον 12ο ετήσιο διαγωνισμό βολής που διεξάγεται ανάμεσα στις σκοπευτικές ομάδες των ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπου υπηρετεί η 3η ένοπλη ηλικία τών αρρένων πο(οπ)λιτών. Ανάμεσά τους, πλήθος εθελοντές που παραμένουν, παρ’ ότι συμπλήρωσαν από χρόνια το όριο υποχρεωτικής υπηρεσίας.


Π Ο Λ Λ Ο Ι ΕΞ ΑΥΤΩΝ, μετά την τελετή, θέλησαν να σφίξουν το χέρι του Αρχηγού. Επειδή, όπως είπαν, ένιωσαν προσωπική τιμή και συγκίνηση όταν, πριν από λίγες μέρες, έλαβαν στο σπίτι την επιστολή του, που έγραφε τα εξής: «Η Εθνική Φρουρά αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας εκφράσει θερμές ευχαριστίες για την απόφασή σας να συνεχίσετε εθελοντικά την υπηρεσία σας στην Εθνοφυλακή. Η εθελοντική προσφορά σας αποτελεί δείγμα ανιδιοτέλειας, ευγενικών και αγνών αισθημάτων και απέραντης αγάπης και αφοσίωσης προς την πατρίδα, αφού, ενώ μπορούσατε λόγω ηλικίας ή άλλων λόγων να είστε εκτός των τάξεων της Εθνοφυλακής, εσείς ζητήσατε να παραμείνετε στη μεγάλη οικογένεια των Εθνοφυλάκων και να συνεχίσετε να υπηρετείτε υπό τα όπλα.

Με την ενέργειά σας αυτή παραμένετε πιστός στον όρκο που δώσατε προς την πατρίδα ως κληρωτός, συνεχίσατε την υπηρεσία σας ως έφεδρος, ακολούθως ως Εθνοφύλακας και τώρα ως Εθελοντής Εθνοφύλακας, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές. Το ΓΕΕΦ θεωρεί την Εθνοφυλακή ως ένα δυνατό και στιβαρό κομμάτι τής ΕΦ κι έχει τη βεβαιότητα ότι εάν χρειαστεί, δίπλα στον νεαρό Εθνοφρουρό θα υπάρχει η εμπειρία, η ωριμότητα και η αποφασιστικότητα του Εθνοφύλακα. Είμαι βέβαιος ότι Πατρίδες που υπηρετούνται με αγάπη από τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν αγόγγυστα και με τόση προθυμία τις υπηρεσίες τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να επιτύχουν στους στόχους τους και να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Σας ευχαριστώ θερμά και σας συγχαίρω. Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, Αρχηγός» ΕΡΩΤΗΣΗ

Μετά το χθεσινό της άρθρο σε όλες -πλην «Χαραυγής»- τις εφημερίδες, η εκπαραθυρωθείσα από το Υπουργείο Εμπορίου, πρόεδρος των ΕΔη κ. Πραξούλα Αντωνιάδου, τις νεφελώδεις και αόριστες κατηγορίες που διατύπωσε περί «δολοφονίας χαρακτήρων», «απομάκρυνσης της τρελής» και «κάποιων που πρέπει να ντρέπονται να την κοιτάζουν στα μάτια», σχεδιάζει, άραγε, να τα γράψει κατά τρόπον ονομαστικό, αναλυτικό και συγκεκριμένο σε βιβλίο μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από 'κείνο του εκπαραθυρωθέντος απ’ το Υπουργείο Οικονομικών κ. Χαρ. Σταυράκη;

Λάζ. Α. Μαύρος InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ