2012-03-25 07:37:04
Φωτογραφία για Να επαναρχίσει άμεσα η διαδικασία ταυτοποίησης των λειψάνων των Αγνοουμένων


Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Συγγενών Αγνοουμένων, Δολοφονηθέντων και άλλων θυμάτων των Γεγονότων 1963-1974 ''Μαζί Μπορούμε!'' καλεί όλα τα μέρη να επιδιώξουν άμεση επίλυση όλων των διαφορών τους, με στόχο η διαδικασία ταυτοποίησης των λειψάνων των Αγνοουμένων να επαναρχίσει άμεσα.

Σε ανακοίνωσή της, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Συγγενών Αγνοουμένων αναφέρει ότι με στόχο την μεταφορά των μηνυμάτων τους σε όλους τους εμπλεκόμενους, έχει αποφασιστεί όπως αντιπροσωπία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, ελπίζοντας ότι μέσα από την συζήτηση των θεμάτων θα καταστεί ευκολότερη η επίτευξη λύσεων.

Ωστόσο, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Συγγενών Αγνοουμένων θεωρεί ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στο θέμα των Αγνοουμένων, έχει θεωρηθεί από όλους σαν η πιο σημαντική θετική εξέλιξη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε όλη την πορεία των διακοινοτικών συγκρούσεων των τελευταίων 50 περίπου χρόνων.


''Για τους Συγγενείς των Αγνοουμένων το παράθυρο ελπίδας που είχε ανοίξει απετέλεσε την ευκαιρία να κινητοποιηθούν προς αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων. Στα πλαίσια της αναζήτησης αυτής δόθηκε η ευκαιρία σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν βοηθώντας ο ένας στον άλλον σε μια κοινή προσπάθεια αναζήτησης των δικών τους. Ταυτόχρονα η επιτυχία αυτή έχει αναπτερώσει την ελπίδα στο σύνολο του Κυπριακού λαού ότι η συμφιλίωση είναι δυνατή και ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν φτάνει να υπάρχει η απαραίτητη καλή θέληση'', γράφει η ανακοίνωση.

Οπως προσθέτει ''ατυχώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η όλη διαδικασία από τον περασμένο Μάη έχει διακόψει τη θετική αυτή πορεία'', σημειώνοντας πως ''οι ταυτοποιήσεις έχουν ουσιαστικά διακοπεί για περισσότερο από ένα χρόνο και εκατοντάδες λείψανα αγνοουμένων βρίσκονται στοιβαγμένα σε κιβώτια αναμένοντας''.

''Η κατάσταση αυτή'', γράφει η ανακοίνωση, ''έχει ενσπείρει την απογοήτευση ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοουμένων και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος και έχει επιτείνει την απαισιοδοξία στην κοινωνία για την περιορισμένη δυνατότητα επίτευξης οποιασδήποτε προόδου''.

Οι Συγγενείς των Αγνοουμένων θεωρούν την παρούσα κατάσταση ''ακατανόητη'' και εκφράζουν την αγωνία τους για την προοπτική το μεγαλύτερο κοινό επίτευγμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να οδηγηθεί τελικά σε αποτυχία.

Συνεχίζει λέγοντας πως ''οι Συγγενείς των Αγνοουμένων θεωρούν ότι τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και της ΔΕΑ θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα και να γίνει έτσι κατορθωτή η συνέχιση και επιτάχυνση της διαδικασίας των ταυτοποιήσεων''.

http://www.ikypros.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ