2012-12-13 14:59:18
Φωτογραφία για Ανάσα για την Ελλάδα! Δόση μαμούθ 52,5 δις ενέκρινε το Eurogroup - Τα πρώτα 34,4 την άλλη εβδομάδα!
Το πολυπόθητο ναι που περίμενε εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα ακούστηκε σήμερα από το Eurogroup. Το συνολικό ποσό είναι 52,5 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

"Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας".

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί 52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Ευρωομάδας παρενέβη -μέσω τηληεδιάσκεψης- η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια δήλωσε αμέσως μετά ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του ΔΝΤ την εκταμίευση της δόσης.

Οι υπουργοί Οικονομικών είπαν το ναι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124%, το 2020.

Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ.ευρώ.

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,4 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ίσως και την Δευτερα.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ