2012-12-15 22:45:04
Φωτογραφία για Η δόση της εξαθλίωσης, ακόμα περισσότερο, της κατώτερης και μεσαίας τάξης!
Γράφει ο Μαγια

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και τα πολιτικά ανδρείκελα θριαμβολογούν για την εκταμίευση της δόσης.

Χαίρονται οι απερίγραπτοι τύποι της συγκυβέρνησης, επειδή με τα δανεικά θα ωφεληθούν δανειστές και κερδοσκόποι, τραπεζίτες και μεγαλοπρομηθευτές, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι νταβατζήδες της ελληνικής οικονομίας.

Εξακολουθούν αδιάντροπα να εμφανίζουν το μαύρο, άσπρο. Εάν ο ραγιαδισμός, τους επέτρεπε να έχουν επαφή με την οδυνηρή πραγματικότητα θα αντιλαμβάνονταν ότι στην κοινωνία δεν μετρούν οι εικονικές εκταμιεύσεις. Τουτέστιν, αν δεν έχεις στο χέρι το χρήμα, μένεις χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό, χωρίς σπίτι.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αδυνατεί να εξηγήσει τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού, που μας έσωσε, του Στουρνάρα, που δικαιώθηκε και των παπαγάλων των media, που έτσι εξασφαλίζουν ακόμη το παντεσπάνι τους, για τη μεγάλη …«εθνική επιτυχία» της δόσης.


Τι σημαίνει ότι ''πήραμε δόση μαμούθ'' για τον άνεργο, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον μικροεπιχειρηματίας και επαγγελματία; Τίποτε!

Θα περιοριστούν οι αυτοκτονίες, η ανέχεια, η πείνα, η απελπισία, τα ''λουκέτα''; Ασφαλώς, όχι!

Τα λεφτά της δόσης η εσωτερική τρόικα χρησιμοποίησε σαν αφορμή για να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες της κατώτερης και της μεσαίας τάξης. Στους επόμενους μήνες θα εφαρμοστούν μέτρα πρωτοφανούς κοινωνικής σκληρότητας, που θα μεγαλώσουν το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιβαρύνει αυτήν την προοπτική, ενώ η καλπάζουσα ανεργία αποκαλύπτει το πλήθος των προβλημάτων, που δεν εξωραΐζονται από τον ποιητικό οίστρο του Στουρνάρα, ότι "το ταξίδι σήμερα αρχίζει, χωρίς όμως τα σύννεφα αβεβαιότητας".

Η Ελλάδα ζει τη μία μετά την άλλη …«εθνική επιτυχία», εδώ και τρία χρόνια που υπάγεται στο Μνημόνιο. Και όπως έχουμε γράψει κατά κόρον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους υποτελείς όρους που τις συνοδεύουν, καθιστώντας τη χώρα μας, την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία του Βερολίνου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ