2012-12-15 23:02:02
Φωτογραφία για Χιλιάδες πολίτες κατά του ρατσισμού
Σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης... (EGAM) σε «μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία».

Δίπλα στις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μαζί με εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι, με σκοπό «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία μέχρι την Ακρόπολη.

Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ