2012-12-16 07:50:04
Φωτογραφία για Πύργος: Προχωρά η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αγγινάρας και η μετεγκατάσταση του δεματοποιητή
Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων εγγράφων και αδειών,

για την μετεγκατάσταση του δεματοποιητή από το Ποτόκι στη νέα θέση στην περιοχή Λίμνες Βώλακα, εξέφρασε από το χώρο του πρώην ΧΑΔΑ Αγγινάρας στον οποίο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος.

Όπως είπε, ο δήμος βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων και πολύ σύντομα ο δεματοποιητής θα μεταφερθεί στη νέα του θέση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δεματοποιήση των απορριμμάτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι εξαιτίας των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων που εμπλέκονται με την αδειοδότηση και τις εγκρίσεις του νέου χώρου, οι διαδικασίες έχουν οδηγηθεί λίγο πίσω ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθούν την Περιφέρεια θα «τρέξουν» τις διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο Νόμος για να ξεκινήσουν την διαχείριση.


«Η εναπόθεση αυτή τη στιγμή γίνεται στον παλιό ΧΑΔΑ του Βώλακα η αποκατάσταση του οποίου έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει μόλις ο δεματοποιητής μεταφερθεί στην έκταση αυτή. Η εργολαβία αυτή της αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη και ο εργολάβος αναμένει το πράσινο φώς ώστε να συμπεριλάβει στην ανάπλαση και το κομμάτι της έκτασης που σήμερα εναποθέτονται τα απορρίμματα. Άρα και σε αυτό το κομμάτι θα έχουμε τη λιγότερη επιβάρυνση διότι αμέσως μετά το τέλος της εναπόθεσης των απορριμμάτων θα γίνει αποκατάσταση».

Παραδίδεται τον Ιούλιο

Επιθεώρηση των έργων αποκατάστασης στον παλιό ΧΑΔΑ Αγγινάρας, που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος τονίζοντας ότι η εργολαβία ύψους 1 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει την αποκατάσταση και των σκουπιδότοπων των πρώην Δήμων Ιαρδανου και Ωλένης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

«Η εργολαβία έχει ξεκινήσει, ο ανάδοχος έχει κάνει εγκατάσταση και ξεκινά την πρώτη φάση που προβλέπει την εξομάλυνση του εδάφους με χώμα και την επίστρωση του με άργιλο για να δημιουργηθεί μια επιφάνεια αδιάβροχή από τα νερά της βροχής. Θα ακολουθήσει η δημιουργία ενός περιμετρικού αύλακα ώστε να μαζεύονται κάποια στραγγίδια τα οποία θα καταλήγουν σε βόθρο και από κει θα τα πηγαίνουμε για επεξεργασία στο Βιολογικό καθαρισμό που είναι δίπλα.

Επίσης προβλέπεται σύστημα άρδευσης που θα τοποθετηθεί σε όλη την επιφάνεια των 40 στρεμμάτων και θα απομείνει το έργο της φύτευσης που θα το κάνει ο δήμος σε συνεργασία και με δασαρχείο ώστε με την ολοκλήρωση του έργου, αυτός ο χώρος να έχει μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Είναι ένα έργο το οποίο το είχαμε υποσχεθεί από τότε που αναλάβαμε την πρώτη 4ετία και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης.

Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών και με τη βοήθεια των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτό το δύσκολο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου και μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε τελειώσει και με τους άλλους δυο ΧΑΔΑ».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ