2012-12-16 08:05:02
Φωτογραφία για Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας μιλά για το μακελειό
Το ενδιαφέρον από πλευράς της ελληνικής πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών για το φρικτό συμβάν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ... της κωμόπολης Νιουτάουν, στις Ηνωμένες Πολιτείες "είναι δεδομένο" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι "με το άκουσμα της τραγικής είδησης προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για να δούμε αν υπάρχουν κάποιοι Έλληνες ανάμεσα στα θύματα".

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, προς την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, στο οποίο εκφράζει την οδύνη του για την τραγωδία. Στο μήνυμά του, ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, και θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, όπως τονίζεται.


Ο κ. Ηλιόπουλος, σημείωσε επίσης ότι "ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά και ερευνούμε κάθε ενδεχόμενο, γιατί δυστυχώς, δεν μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου και να μάθουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για άτομα ελληνικής καταγωγής. Συλλέγουμε στοιχεία από την ελληνική κοινότητα και ομογενείς της περιοχής".

Ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη πρόσθεσε ότι "καταρχήν, ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποια παιδιά να είναι από μεικτούς γάμους και να μην έχουν ελληνικό όνομα ή οι οικογένειές τους να μην είναι μέλη μιας ελληνορθόδοξης κοινότητας".

Ο κ. Ηλιόπουλος θα επισκεφθεί αύριο την περιοχή, όπου θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί με τους πιστούς στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο του μακελειού, το σχολείο Σάντι Χουκ, της κωμόπολης Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ