2012-12-20 09:36:20
Φωτογραφία για Ενστάσεις στη Βουλή για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την επιβολή φόρου επί της έκτακτης εισφοράς που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο στις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών αντιμετώπισε χθες στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας... ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων και από τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης αγοράς.

Συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι «είναι άδικο να φορολογηθεί η έκτακτη εισφορά, διότι στην περίπτωση αυτή οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φορολογηθούν διπλά και μάλιστα για κάτι που δεν θα εισπράξουν». Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Α. Μπέζα ότι «το μέτρο αυτό θα καταπέσει στα δικαστήρια, αφού δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει διπλό φόρο για τον ίδιο λόγο», ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης σχολίασε ότι «είναι υπερβολή το 30% στα φωτοβολταϊκά. Πρόκειται για εξοντωτική και μη ανεκτή φορολογία».


Μάλιστα, όπως εξηγούσε στο περιθώριο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου (ΠΑΣΥΦ) Ν. Καλογεράκης «ο φόρος, θα πληρωθεί μία φορά από τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλη μια, επειδή θεωρείται έσοδο, στον ειδικό λογαριασμό του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε να καταβληθεί ο φόρος για το 30% της έκτακτης εισφοράς φέτος, αλλά αυτό το ποσό να εκπίπτει βαθμιαία από τη φορολογία των επιχειρήσεων σε βάθος τριετίας. Η πρότασή του δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους επιχειρηματίες.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ