2012-12-21 22:13:04
Φωτογραφία για 30 νεκροί σε φυλετικές συγκρούσεις στην Κένυα
Τη ζωή τουλάχιστον 30 ανθρώπων έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής οι νέες συγκρούσεις μεταξύ... αντίπαλων φυλών κοντά στον ποταμό Τάνα στην Κένυα.

Αγρότες της φυλής των Ποκόμο επιτέθηκαν στο χωριό Κιπάο, το οποίο κατοικείται από μέλη της φυλής των Όρμα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται, σύμφωνα με το δίκτυο BBC, 13 παιδιά και έξι γυναίκες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, επρόκειτο για πράξη αντεκδίκησης για το θάνατο πάνω από 100 κατοίκων χωριών Ποκόμο από επιθέσεις Όρμα νωρίτερα μέσα στο 2012.

Αλλες πηγές ωστόσο κάνουν λόγο για πολιτικά κίνητρα, με τις εκλογές στη χώρα να είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ στις συμπλοκές χρησιμοποιήθηκαν ματσέτες και πολλοί πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι επιδρομείς ήταν περίπου 150 και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, ακόντια, ματσέτες και βέλη.


Τον Αύγουστο, οι δύο κοινότητες είχαν συγκρουσθεί όταν οι Όρμα κατηγορήθηκαν ότι έβοσκαν τα βοοειδή τους σε γη την οποία θεωρούν ιδιοκτησία τους οι Ποκόμο.

Στην περιοχή εστάλησαν, επιπλέον της αστυνομικής δύναμης η οποία υπήρχε στην περιοχή από τον Αύγουστο, και 200 άνδρες παραστρατιωτικών αστυνομικών σωμάτων για να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για πιθανή αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη της Κένυας, η οποία συνδέεται με τις γενικές εκλογές του 2013.

Οι εκλογές του 2007 είχαν σημαδευθεί από εκτεταμένες συγκρούσεις οι οποίες είχαν αφήσει πίσω τους άνω των 1.300 νεκρών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ