2013-01-04 14:49:05
Φωτογραφία για Στην εφορία για εξηγήσεις 25.000 καταθέτες του εξωτερικού
Στην εφορία για τα... περαιτέρω προσέρχονται οι πρώτοι φορολογούμενοι από τη λίστα των 54.000 που έβγαλαν μεγάλα ποσά καταθέσεων στο εξωτερικό το διάστημα 2009 - 2011 χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Ήδη 14.000 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού έλαβαν επιστολή με την οποία καλούνται να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους για τα εισοδήματα που απέκρυψαν.

Για τους 14.000 φορολογούμενους η διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των εισοδημάτων υπολογίζεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ. Συνολικά διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων διαπιστώθηκαν σε περίπου 25.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις και το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

Όσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό έχουν φορολογηθεί
. Θα πρέπει να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν τη χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα. Με την επιστολή που έχουν λάβει ή θα λάβουν τις επόμενες μέρες καλούνται μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών να υποβάλουν ηλεκτρονικά, σε συγκεκριμένη «φόρμα», συμπληρωματικές τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζεται η απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, όσοι δεν θα υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, το ΣΔΟΕ θα τους ελέγξει εξονυχιστικά και θα τους επιβάλλει τον πρόσθετο φόρο για τις αδήλωτες καταθέσεις με συντελεστή έως και 45%.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ