2013-01-05 13:22:22
Φωτογραφία για ΑΚΛΙΛ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΑΛΛΑ...
Στην αποκάλυψη πως έχει δεχτεί πολλές προτάσεις για τον Τζαμέλ Αμπντούν και τον Ράφικ Τζιμπούρ, προχώρησε ο Καρίμ Ακλίλ, μάνατζερ που εκπροσωπεί πάρα πολλούς Αλγερινούς παίκτες, ενώ θεωρείται και ένας από αυτούς που επηρέασαν τον πρώτο να μην συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά. Ο Ακλίλ, μίλησε στη «Le Buteur» και τοποθετήθηκε εκτός των άλλων και στον έτερο Αλγερινό, του οποίου ο αποκλεισμός από την εθνική Αλγερίας για το Κόπα Άφρικα, του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Ο Ακλίλ, πάντως, αναφέρθηκε αρχικά στον αυτοαποκλεισμό του Αμπντούν από την αποστολή της Αλγερίας για το Κόπα Άφρικα. «Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω πως ο Τζαμέλ Αμπντούν φανέρωσε την πατριωτική πλευρά του και την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται για την Εθνική. Υπάρχουν, όμως, άλλες αποφάσεις που πρέπει να τις σέβονται όλοι. Πραγματοποίησε σπουδαία παιχνίδια στο Champions League, όπως αυτό κόντρα στην Άρσεναλ που αναδείχτηκε MVP από την UEFA, ενώ είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως έπρεπε να κληθεί νωρίτερα, ειδικά λόγω των εμφανίσεών του στην Ευρώπη. Κρίμα που το ταλέντο του αναγνωρίστηκε τόσο αργά», ανέφερε ο Ακλίλ, που συνέχισε.


«Υπήρξε ένας τραυματισμός που τον εμπόδισε να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα. Η ζωή συνεχίζεται και θα είναι πάντα διαθέσιμος και περήφανος να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο της Αλγερίας».

Σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση του Αμπντούν, ο Ακλίλ πρόσθεσε. «Θα ήταν ανοησία σε κάθε περίπτωση να ασχολούμαι με τέτοιου είδους κουτσομπολιό. Αποτελεί πλήγμα για την Αλγερία, αλλά δεν θέλω να κάνω σε τέτοιες συζητήσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο Τζαμέλ αποφάσισε να επιστρέψει στην Εθνική, αλλά δυστυχώς ο τραυματισμός του στο τελευταίο παιχνίδι του Δεκεμβρίου, τον εμπόδισε να πάει στο Κόπα Άφρικα. Αυτό είναι όλο. Είναι δυσάρεστο και λυπηρό, αλλά αρνήθηκε να κλέψει θέση άλλου παίκτη που θα μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση, γνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί. Αυτό δείχνει την αξία του παίκτη. Αξίζει το σεβασμό».

Λίγο αργότερα, ο Ακλίλ αποκάλυψε πως έχει προτάσεις για τον Αμπντούν, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο. «Ναι, έχω λάβει προτάσεις. Έχω μερικές από ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά το ενδιαφέρον υπάρχει».

Τέλος, σχετικά με τον Τζιμπούρ, η μη κλήση του στην Εθνική δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. «Έμεινα έκπληκτος, όπως οι περισσότεροι. Εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος Αλγερινός στράικερ που αγωνίζεται στην Ευρώπη, ενώ είναι ο καλύτερος Αλγερινός στράικερ στην Ελλάδα. Άρα, η κλήση του μου φαινόταν λογική. Ο ίδιος ο παίκτης είναι λυπημένος, αλλά δέχεται την απόφαση του προπονητή, έστω κι αν εγώ δεν κατανοώ πώς μπορεί κάποιος να μην καλεί τον Τζιμπούρ.

Θέλω να πιστεύω πως δεν κλήθηκε λόγω της τιμωρίας του για τον πρώτο αγώνα, αλλά όταν ένας επιθετικός σκοράρει στο Champions League κόντρα σε Ντόρτμουντ και Άρσεναλ, φαντάζομαι πως το πρόβλημα είναι εξωαγωνιστικό. Αυτό που με λυπεί, είναι το γεγονός πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν κι άλλα κριτήρια για την κλήση των διεθνών. Υπάρχει η απόδοσή του στους αγώνες που πρέπει να προβάλουμε, αλλά υπάρχει κι η απόφαση του προπονητή, την οποία δεν μπορώ να κρίνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η απουσία του είναι τεράστια για την Εθνική ομάδα, που δεν μπορεί να υπολογίζει στην εμπειρία και την αποτελεσμάτικότητά του».

Σχετικά με το συμβόλαιο του Τζιμπούρ, ο Ακλίλ συνέχισε. «Ακολουθώντας την επιθυμία του, ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει και διαπραγματεύομαι την ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν αρνούμαι πως υπάρχουν προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά προτιμά τη σταθερότητα του Ολυμπιακού».

Τέλος, πρόσθεσε πως απορρίφθηκε η πρόταση της Βαλένθια... «Αυτή είναι η αλήθεια, υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά για οικονομικούς λόγους η μεταγραφή δεν έγινε. Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις, αλλά το θέμα δεν προχώρησε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ