2013-01-07 02:31:03
Φωτογραφία για Βιέννη: Με λαμπρότητα γιόρτασε ο ελληνισμός τα Θεοφάνεια
Με μεγάλη λαμπρότητα και για έβδομη στη σειρά χρονιά στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε... νωρίς το απόγευμα της Κυριακής κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στο Δούναβη στη Βιέννη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.

Η τελετή, προεξάρχοντος, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου και παρουσία των ελληνικών και κυπριακών αρχών, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη- στον παραπόταμο του μεγάλου ποταμού που διασχίζει μεγάλο μέρος της αυστριακής πρωτεύουσας-στη γέφυρα δίπλα από την ιστορική Συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης.

Στο γεγονός δόθηκε δημοσιότητα από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ανακοίνωσαν και πρόβαλλαν την πρωτότυπη για τα αυστριακά και ρωμαιοκαθολικά δεδομένα, εκδήλωση, της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων.

Την τελετή, στην οποία συλλειτούργησαν και ιερείς άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αυστρία, παρακολούθησαν, παρά την έντονη βροχόπτωση, εκατοντάδες πιστοί, ανάμεσά τους επισκέπτες από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής στην Αυστρία.


Νωρίτερα, είχε τελεστεί μεγάλη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας.

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Δούναβη στη Βιέννη, είχε καθιερώσει πριν επτά χρόνια και τελούσε κάθε χρόνο, ο εκδημήσας τον Οκτώβριο του 2011, ιστορικός Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ