2013-01-07 10:10:04
Φωτογραφία για Στην τελική ευθεία για τις αποφάσεις στην ΣΕΚΑΠ
Η υπόθεση της αγοραπωλησίας της ΣΕΚΑΠ οδηγείται στην τελική της φάση παρότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς την οριστική απόφαση Μπροστά στο διαφαινόμενο δίλημμα και μετά από μεγάλη καθυστέρηση και φιλολογία, οι εργαζόμενοι δηλώνουν κουρασμένοι αλλά προσηλωμένοι στο στόχο της διατήρησης των θέσεων εργασίας. «Εμείς δεν έχουμε λόγο στην πώληση» αναφέρει ο Κώστας Γαβριηλίδης και επισημαίνει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στο οποίο οι εργαζόμενοι πιστεύουν.

Παρά τα σενάρια και τις φήμες ότι στις 31-12-12 θα υπήρχε τελική συμφωνία, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν μας ενδιαφέρει αλλά να μείνει το εργοστάσιο και οι θέσεις εργασίας.» δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι παραμένουν για τρίτο μήνα και αυτό δημιουργεί προβληματισμό, παρότι έχει επιτευχθεί να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Όπως είναι γνωστό ο τουρκικός όμιλος SEBΑ είναι ο μόνος οίκος που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά και φέρεται να σχεδιάζει συνεργασία με την ελληνική εταιρία τροφίμων ΕΛΓΕΚΑ, που κατέχει δεσπόζουσα θέση στο εμπορικό δίκτυο της χώρας. Το δίλημμα για κλείσιμο ή συνέχιση με εμπλοκή ή με πλήρη εξαγορά από τουρκικά συμφέροντα, όπως είναι φυσικό, απασχολεί αρκετούς, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ