2013-01-07 15:11:03
Φωτογραφία για Μόλις 250 καταθέτες εξωτερικού υπέβαλαν συμπληρωματικές δηλώσεις
Ραβασάκια για πληρωμή φόρου 45% επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν στους καταθέτες ξένων τραπεζών ετοιμάζεται να αποστείλει το ΥΠΟΙΚ από τον Φεβρουάριο Τελευταία προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου έχουν οι περίπου 25.000 καταθέτες ξένων τραπεζών προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα λάβουν ραβασάκια με φόρο 45% επί της διαφοράς των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό και των εισοδημάτων που δήλωσαν.

Οι φορολογούμενοι που έβγαλαν κεφάλαια, άνω των 100.000 ευρώ, στο εξωτερικό τη διετία 2009-2011 καλούνται έως το τέλος Ιανουαρίου - προθεσμία που τους έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών - να αποδείξουν ότι οι διαφορές εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι δικαιολογημένες και προέρχονται από νόμιμα κεφάλαια τα οποία έχουν φορολογηθεί

Διαφορετικά, με τη νέα επιστολή που θα λάβουν στις αρχές Φεβρουαρίου θα καλούνται να υποβάλουν υποχρεωτικά συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσουν επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν φόρο ίσο με 45%.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η ανταπόκριση των φορολογουμένων είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικά... φτωχή. Μέχρι τώρα από τους 25.000 φορολογούμενους λιγότεροι από 1.000 έχουν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για να δηλώσουν ό,τι έχουν αποκρύψει. Από αυτούς ώς και την περασμένη Πέμπτη μόλις 250 είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Η μικρή ανταπόκριση, πάντως, οφείλεται εν μέρει και στα προβλήματα που υπάρχουν σε τεχνικό επίπεδα, όπως είχαν γράψει και τα forologikanea.gr. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά ραβασάκια έχουν σταλεί λανθασμένα σε φορολογούμενους που έχουν βγάλει νόμιμα τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πικρή αλήθεια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πικρή αλήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ