2013-01-08 10:19:04
Φωτογραφία για Η “Αγάπη” του Χάνεκε βραβεύθηκε στη Νέα Υόρκη
Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, απέσπασε το το βραβείο καλύτερης ταινίας για το... 2012 και η πρωταγωνίστριά του Εμανουέλ Ριβά, 85 ετών, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός από την Εθνική Ένωση Κριτικών του αμερικανικού κινηματογράφου.

Ο Χάνεκε αναδείχθηκε επίσης ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από την θρυλική ένωση, που έχει έδρα της τη Νέα Υόρκη και συγκροτείται από τους 60 πιο σημαντικούς κριτικούς της Έβδομης Τέχνης στις ΗΠΑ, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ταινία –που φέρεται ως μία από τις επικρατέστερες για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, τιμήθηκε με την ύπατη αναγνώριση στα 25α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έχοντας αποσπάσει τα αριστεία καλλίτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, Α’ ανδρικού ρόλου (Ζαν-Λουΐ Τρεντινιάν) και Α’ γυναικείου ρόλου.

Η ταινία, που αφηγείται την ιστορία ενός ζεύγους 80χρονων ο έρωτας των οποίων δοκιμάζεται καίρια από την αρρώστια, βραβεύθηκε επίσης τον Δεκέμβριο από τους κριτικούς στο Λος Άντζελες.

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ θα ανακοινωθούν αυτήν την Πέμπτη, ενώ η τελετή απονομής των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ