2013-01-08 14:44:55
Φωτογραφία για Πόσο παίδεψε η Ελλη Στάη τον Παπακωνσταντίνου στην συνέντευξη, τι ρώτησε και τι δεν ρώτησε
Ντυμένη στα κόκκινα φωτιά για να κάνει αντίθεση με τον μαυροντυμένο πρώην υπουργό είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλη επιτυχία της Ελλης Στάη να πάρει συνέντευξη από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίγες ημέρες πριν κληθεί ως κατηγορούμενος στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Σοβαρή και διαβασμένη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, χωρίς χαριεντισμούς και χαμόγελα, αντιλαμβανόμενη προφανώς τη σοβαρότητα της κατάστασης, εμφανίστηκε στην κρίσιμη συνέντευξη η Ελλη Στάη. Θετικό για την έμπειρη δημοσιογράφο είναι ότι δεν σκηνοθέτησε μια συνέντευξη θεωρώντας a priori αθώο τον πρώην υπουργό. Ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να αποδείξει ότι «η αλήθεια όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι πολύ απλή» η Ελλη Στάη του υπενθύμιζε «...η δική σας αλήθεια».

Τον ξεψάχνισε

Η δημοσιογράφος ξεψάχνισε τον πρώην υπουργό για τις λεπτομέρειες που καίνε τα χείλη όλων των Ελλήνων: πώς παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί δεν την πρωτοκόλλησε, γιατί ισχυρίζεται ότι δεν την διάβασε, γιατί δεν την εκμεταλλεύτηκε, πότε σβήστηκαν τα τρία ονόματα των συγγενών του.


«Εγώ δεν το πιστεύω ότι δεν τη διαβάσατε» του είπε κάποια στιγμή όταν ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι δεν άνοιξε τη λίστα για να λάβει γνώση όλων των ονομάτων.

«Αν είμουν εγώ υπουργός Οικονομικών θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν πρόσωπα που θα έβαζαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό» του είπε, προκαλώντας την αντίδρασή του.

«Το λέτε γιατί είστε δημοσιογράφος, εμένα δεν ήταν η δουλειά μου» επέμεινε ο πρώην υπουργός.

Η δημοσιογράφος δεν πίστεψε ότι ο πρώην υπουργός δεν ήξερε ότι οι συγγενείς του ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και του το είπε.

«Εχετε καλές σχέσεις με τους συγγενείς σας; Γιατί αν εγώ είμουν ξαδέλφη σας θα σας τηλεφωνούσα για να σας πω ότι είναι κι εγώ μέσα στη λίστα» είπε η Ελλη Στάη.

«Ποτέ δεν τις ρώτησα τίποτα, δεν είχα λόγο να τις ρωτήσω, δεν ήξερα ότι ήταν στη λίστα» επέμεινε ο πρώην υπουργός και άφησε να εννοηθεί ότι οι σχέσεις του με τις δύο εξαδέλφες δεν είναι ιδιαίτερα στενές.

«Εγώ απορώ γιατί δώσατε το cd στον συνεργάτη σας για φύλαξη» του είπε η Στάη, δείχνοντας να μη πιστεύει το σενάριο της φύλαξης του cd και την απώλειά του στη συνέχεια.

Τι κρίσιμα ερωτήματα δεν έθεσε η Ελλη Στάη :

Αν ο λογαριασμός των 500 εκατομμυρίων στο όνομα Μιονί-Παντελή έχει σχέση με την Μαργαρίτα ΠαπανδρέουΤι άποψη έχει ο ίδιος για τα σενάρια για πιθανό λογαριασμό ΜαργαρίταςΑν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε γνώση των ονομάτωνΑν έγινε διαπραγμάτευση με τον πρώην Πρωθυπουργό για τα ονόματαΑν ο πρώην υπουργός δεν εμπιστευόταν τον ΣΔΟΕ, όπως είπε, ώστε να τους δώσει τη λίστα Λαγκάρντ για έλεγχο τότε γιατί δεν άλλαξε την ηγεσία του ΣΔΟΕ και τον μηχανισμό ελέγχου των οικονομικών υπηρεσιώνΓιατί όταν πριν από δύο μήνες ξεκίνησε ο θόρυβος για τη χαμένη λίστα Λαγκάρντ δεν μίλησε και δεν αποκάλυψε πού βρισκόταν το στικάκι

Δραματικό παρασκήνιο πριν τη συνέντευξη

Δραματικό ήταν το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε από το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ με αφορμή την προαναγγελθείσα για χθες Δευτέρα εκπομπή της Ελλης Στάη «ΝΕΤ week».

Από το πρωί της Κυριακής η ΝΕΤ μετέδιδε το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής που αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά όμως το τρέιλερ της εκπομπής άλλαξε και κόπηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό πυροδότησε ένα όργιο φημών για κόψιμο της εκπομπής με άνωθεν παρεμβάσεις. Επί αρκετές ώρες κανείς δεν γνώριζε με σαφήνεια το τι πρόκειται να συμβεί με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Τελικά πρυτάνευσε η λογική καθώς αρκετά κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ επισήμαναν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το κόψιμο μιας τέτοιας εκπομπής θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την κρατική τηλεόραση που θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο όλων των πλευρών.

Ακόμη σημειώθηκε ότι δεν θα ήταν καλό και για την ίδια την κυβερνητική πλειοψηφία να δείξει ότι ενδεχομένως κάτι έχει να φοβηθεί από τα όσα έχει να πει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η εκπομπή λοιπόν μεταδόθηκε κανονικά, αλλά με μια σημαντική διαφορά.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να μαγνητοσκοπηθεί νωρίς το απόγευμα, πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ που επίσης μεταδίδει η κυρία Στάη. Ετσι, όμως δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα ελέγχου και κυρίως αντιλόγου σε όσα ισχυρισθεί ο πρώην υπουργός.

Τελικά, η εκπομπή μεταδόθηκε live προκειμένου δοθεί η δυνατότητα κυρίως στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κριθεί σκόπιμο να παρέμβει για να υπάρξει άμεσος αντίλογος στον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην μείνουν οι εντυπώσεις με το μέρος του.

Σε τουλάχιστον 6 σοβαρά ερωτήματα επιχείρησε να πείσει ο πρώην υπουργός, αλλά δεν απέφυγε τις γενικότητες και τις ασάφειες:

Γιατί δεν πρωτοκόλλησε το cd όταν το παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του;Γιατί έγινε η μετεγγραφή των στοιχείων από το cd σε usb stick;Που βρίσκεται σήμερα το πρώτο cd. Σε ποιόν το είχε παραδώσει για φύλαξη;Γιατί το κράτησε και δεν το απέστειλε αρμοδίως για πλήρη έρευνα όλων των ονομάτων που περιείχε;Γιατί επέλεξε αρχικά μικρό αριθμό ονομάτων προκειμένου να ελεγχθούν και με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή;Πως εξηγεί το γεγονός ότι λείπουν μόνον τα ονόματα των στενών του συγγενών, μιας εξαδέλφης του, του συζύγου της και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης.

Φωτιά στο τουίτερ την ώρα της συνέντευξης

Φωτιά πήραν τα πληκτρολόγια στο Twitter κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Έλλη Στάη.

Μερικά από τα καλύτερα:

Γιατί να κοιτάς 2000 ονόματα με 2 δις δολάρια ενώ μπορείς να τα πάρεις από μισθωτούς κ συνταξιούχους και να τελειώνουμε;#netweek #gpapak

Τι ώρα θα παρέμβει τελικά ο Μπένι; έχω αρχίσει να βαριέμαι #gpapak

Και ένα περιστέρι κουτσουλησε και σβηστηκαν οι ξαδελφες #gpapak#netweek #aplialithia

Η απλή αλήθεια είναι ότι το cd το κρέμασαν έξω απο το παράθυρο για να διώχνουν τα περιστέρια #gpapak #netweek

Τέτοια διαφήμιση στο USB ως αποθηκευτικό μέσο δεν έχει ξαναγίνει πάντως σε παγκόσμια κλίμακα #netweek #gpapak

Δηλαδή μας λέει τόση ώρα πόσο απόρρητο ήταν το CD & μετά μας λέει πως "φυλάχθηκε" & χάθηκε #gpapak #netweek

Φίλτατε Παπακωνσταντίνου, για να βρεις τους 20 με τα μεγαλύτερα ποσά, τους διαβάζεις όλους. Και τους 2000. Απλά μαθηματικά.

"Κύριε Υπουργέ να τα αρχεία, σας τα έβαλα στο USB. Είχε χώρο οπότε σας έβαλα και τον 1ο κύκλο Prison Break. Προαίσθημα"#gpapak

Κοιτούσα την Πολυχρονοπούλου που κοιτούσε την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου! #netweek #gpapak

Έχω πια πειστεί ότι η γραμμή υπεράσπισης του #gpapak θα πρέπει στοχεύει σε αθώωση λόγω βλακείας. Έτσι ίσως να έχει ελπίδες.#netweek

Να θυμίσω ότι αυτός ο τύπος #gpapak διαπραγματεύτηκε για την ζωή και το μέλλον μας...με αυτούς που μας δέσανε χεροπόδαρα#netweek

Είναι ο Βαζελίνος! Κάπου στην Ιπποκράτους, ένας χοντρός ανοίγει σαμπάνιες #gpapak

Γιατί δεν το πρωτοκολλήσατε κε Παπακωνσταντίνου;" "Εγώ; Γιατί δεν τον πρωτοκόλλησε ο κος Διώτης;" ""Εγώ;Ας το πρωτοκολλήσει η μάνα" #netweek

Με τις ξαδέρφες δεν μιλάω. Είναι παλιοκόριτσα. Όταν ήμασταν μικροί μου τραβούσαν τις τρίχες στα αυτιά. #gpapak #netweek

Λοιπόν αρκετά κράτησε το θρίλλερ. Κάποιος εισαγγελέας ας στείλει τα ΜΑΤ στον @KostasVaxevanis. #Netweek #gpapak

Στην Μαρια την ασχημη αυτοι που επαιζαν ειχαν περισσοτερο ταλεντο!!!!γιωργο μου γι χρυσο βατομουρο εισαι #gpapak

arucado ‏ @ ouraniaxlepa

μην κανετε ετσι..αυτος διαπραγματευτηκε το μνημονιο # netweek # gpapak

KrinostoKtinos ‏ @ KrinostoKtinos

Συναυλία Παπακωνσταντινου RT @ Kimas_Mosxou: τι βλεπετε στη νετ ρε;

Freddos ‏ @ Freddos

"Κύριε Υπουργέ να τα αρχεία, σας τα έβαλα στο USB. Είχε χώρο οπότε σας έβαλα και τον 1ο κύκλο Prison Break. Προαίσθημα" # gpapak

Νικόλας ο Άνδρού ‏ @ NickAndrou

Μου έπεσε στο μπολ με τα φερέρο ροσέ και το έφαγε ο Βενιζέλος κυρία Στάη μου.

adiasistos ‏ @ adiasistos

Λογικό ο υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να μην εμπιστεύεται το ΣΔΟΕ. Που όπως είναι γνωστό, είναι των κομμουνιστών. # netweek # gpapak

Demina Masoula ‏ @ demina

δηλαδη δεν μπορουσε να κανει κοπια (!) του cd σε usb μονος του; # gpapak # LagardeList Και αθωοι οι συνεργατες, οεο;

ΣταδιακήΑπογκάστρωση ‏ @ amantomatimou

-Στάη: Πεινάν κ τα παιδάκια σου; - # gpapak : Πειναν κ τα παιδάκια μου. Στάη: Είναι κ άρρωστη η μανούλα σου; -Είναι άρρωστη η μανούλα μου # net

Katerina Anesti ‏ @ kanesti

Ω, πόσα μάθαμε για όσα ΔΕΝ κάνει ένας υπουργός # gpapak

talws ‏ @ talws

Δεν ήταν η δουλειά του να κοιτάξει τα ονόματα. Σιδερένια αυτοπειθαρχία: ούτε από περιέργεια να δει αν έχει μέσα συναδέλφους του # gpapak

♫♪ vanda ♫♪ ‏ @ Vandalismos

Ρε καθίκια τον έχουμε παρεξηγήσει ... βγάζω χαρτομάντιλα # gpapak

Haris Nikolakakis ‏ @ Haris_Nk

Ο # gpapak πιστεύει στο ρητό curiosity killed the cat. Γι'αυτό δεν κοίταξε τα ονόματα στη λίστα. Να. Κοιτάξτε τον. Ολοζώντανο βρεγμένο γατί

Dimitris Maredis ‏ @ DMaredis

Δεν είναι η δουλεια του υπουργού να βλέπει αρχεία. Είναι να τα σβήνει μόνο. # gpapak

George_Officiel ‏ @ parallilos

Σ' αγαπάω, ρε κουτό! # gpapak

UNFOLLOW ‏ @ unfollow_mag

Το ακουστικό της Έλλης Στάη θα εκραγεί. # netweek # gpapak

keepquestioning ‏ @ keepquestioning

# gpapak : Όταν παρέλαβα το cd, έβρεχε μονότονα. Πήγα στην Ελβετίδα, βροχή κι εκεί. Τι να κάνω ο έρμος; # netweek

Στην ΕΡΤ με περιπολικό ο Παπακωνσταντίνου

Συνοδευόμενος από περιπολικό με αναμμένους τους φάρους έφτασε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ απ' την πλαϊνή είσοδο (όχι απ' την κεντρική) ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση εργαζόμενου στη δημόσια τηλεόραση, τι δουλειά έχει εκεί το περιπολικό δόθηκε η απάντηση ότι πήγε «για την προστασία του κ. Παπακωνσταντίνου», ο οποίος αναμένονταν λίγο μετά.

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη ο πρώην υπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ'ιδίαν συνομιλία με την Ελλη Στάη και τους συνεργάτες της.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είναι η Ιταλία τριτοκοσμική;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είναι η Ιταλία τριτοκοσμική;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ