2013-01-08 15:27:03
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Ρόδου: 'Ψαλίδι' 30% στη ΜΕΘ
Μείωση των κρεβατιών της μονάδας εντατικής θεραπείας κατά 30%, προκαλεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου Ρόδου.

Την καταγγελία αυτή έκανε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τονίζει ότι τα νέα οργανογράμματα νοσοκομείων που δημοσιεύονται σωρηδόν αυτές τις μέρες είναι πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων:

'Τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν τμήματα και μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν τμήματα προμηθειών, με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες.

Μάλιστα, στην περίπτωση του νοσοκομείου Ρόδου φτάνουν στο εγκληματικό σημείο να ελαττώνουν κατά 30% τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ, όταν είναι γνωστό πως χιλιάδες βαριά ασθενείς αδυνατούν να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χάνοντας τη ζωή τους.


Φαίνεται πως η δουλικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει καταστεί πλέον εκ προμελέτης φονική.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα και συλλήβδην όλα τα δημοσιευμένα οργανογράμματα και να συζητηθούν τυχόν αλλαγές, μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα Υγείας'.

Υπουργείο

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση κρεβατιών στη ΜΕΘ Ρόδου.

Το πρόβλημα - εξηγούν - είναι καθαρά αριθμητικό, καθώς ο οργανισμός του νοσοκομείου προέβλεπε μεν οκτώ θέσεις νοσηλείας, αλλά λειτουργούν οι πέντε, όσες δηλαδή προβλέπει και ο νέος οργανισμός (5).

Δ.Κ.

parapona-rodou.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ