2013-01-08 16:34:03
Φωτογραφία για Δ.Χριστόφιας: Ένα ανεξάρτητο ελεγκτικό όργανο αποτελεί βασικό εχέγγυο της δημοκρατίας
Σε μια δύσκολη εποχή, όπως είναι η σημερινή, όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση καλλιεργεί την απαξίωση και την αμφισβήτηση των θεσμών, η ύπαρξη ενός ισχυρού και ανεξάρτητου ελεγκτικού οργάνου αποτελεί ...βασικό εχέγγυο της δημοκρατίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κυριάκου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπέδειξε πως «μέσα από αυτές τις συνθήκες, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας καλείται να επιτελέσει ένα διπλά σημαντικό έργο. Την αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της κρατικής οικονομικής διαχείρισης που είναι και ο όρος εντολής της, με τρόπο που να ενισχύει την ορθολογιστική λειτουργία των διαφόρων κρατικών φορέων και οργάνων, όπως, επίσης, και να βοηθά στην ισχυροποίηση του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς».

Είπε πως ο κ. Κυριάκου αναλαμβάνει σήμερα τα νέα του καθήκοντα, στη θέση που έχει κενωθεί με το θάνατο του τέως βοηθού Γενικού Ελεγκτή Γεώργιου Κυριακίδη. «Ο Γεώργιος Κυριακίδης υπηρέτησε την πολιτεία με επάρκεια, αίσθημα ευθύνης και εργατικότητα έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ο πρόωρος και αδόκητος θάνατος του άφησε πραγματικά ένα δυσαναπλήρωτο κενό», πρόσθεσε.


Συνεχάρη τον κ. Κυριάκου για το διορισμό του, αναφέροντας πως «το ισχυρό σας ακαδημαϊκό υπόβαθρο, με υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σπουδές σε συνδυασμό με την επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσφορά σας ως εγκεκριμένος λογιστής στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η πολύχρονη πείρα, το ήθος και ο επαγγελματισμός που σας διακρίνει είναι τα στοιχεία που συνηγόρησαν υπέρ αυτού του διορισμού».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο κ. Κυριάκου θα υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Γενική Ελέγκτρια, αλλά και τους υπόλοιπους λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τους πιο πάνω σκοπούς και στόχους».

Ακόμη επανέλαβε το σεβασμό και την αμέριστη συμπαράσταση του προς το γραφείο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και προς το πρόσωπο της Γενικού Ελεγκτή Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη. «Το επίπεδο συνεργασίας μας όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε υποδειγματικό και αποτέλεσε ακόμα μια έκφραση σεβασμού τόσο εμένα προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης προς τα ανεξάρτητα θεσμικά όργανα του κράτους», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη την οποία επέδειξε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε να εργαστεί με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα

«Έχοντας πλήρη επίγνωση της αυξημένης, λόγω δύσκολων οικονομικών συγκυριών, σημασίας του ρόλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διαβεβαιώνω ότι σε στενή συνεργασίας με τη Γενική Ελέγκτρια και τους συναδέλφους θα εργαστώ με προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στους φορολογούμενους πολίτες», είπε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ