2013-01-08 17:25:03
Φωτογραφία για Πορεία του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Ολοκληρώθηκε η δύσκολη διαχειριστικά και αναπτυξιακά χρονιά του 2012 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Παρά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες δεδομένου ότι το 2012 ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, το πρόγραμμα πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που φαίνεται και από την άνοδο της Περιφέρειας κατά τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι στις απορροφήσεις επί εκχωρήσεων όλων των Περιφερειών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθούν μερικά στοιχεία χρήσιμα για το πρόγραμμα όπως :

Εντάχθηκαν έργα που προσεγγίζουν τα 100 εκ και έτσι σήμερα το πρόγραμμα παρουσιάζει εντάξεις που ξεπερνούν το 150 % των διαθεσίμων πόρων του. Ο στόχος που είχε τεθεί από την Διαχειριστική Αρχή στις αρχές του έτους επιτεύχθηκε πλήρως.

Οι συμβάσεις στο έτος 2012 αυξήθηκαν κατά επιπλέον 60 εκ και σήμερα αντιστοιχούν στο 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος. Ο στόχος που είχε τεθεί από την Διαχειριστική Αρχή στις αρχές του έτους επιτεύχθηκε πλήρως.


Οι δαπάνες σήμερα ανέρχονται στο 32% του προγράμματος και σε απόλυτα νούμερα έφτασαν στα 31 εκ. το 2012 έναντι 26,7 εκ. το 2011. Συνολικά οι δαπάνες ανέρχονται στα 124 εκ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοση του προγράμματος και των έργων μας, μια χρονιά που ήταν πολύ δύσκολη για όλη την κοινωνία και κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Οι υπηρεσίες και ο κάθε εμπλεκόμενος με το έργο, φορέας, υπηρεσιακός, ακόμη και εργολάβος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε ο τόπος μας να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την έξοδο από την κρίση. Με δεδομένο ότι το 2013 σε αντίθεση με το 2012 είναι έτος στο οποίο το πρόγραμμα πρέπει να επιτύχει υψηλούς στόχους δαπανών, τους οποίους ποτέ στο παρελθόν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει πετύχει, θα πρέπει η προσπάθεια μας να ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει εντατική δουλειά, συναντήσεις και επιμέρους συσκέψεις προκειμένου τα έργα να ενεργοποιηθούν άμεσα, να ληφθούν ενέργειες για εξυγίανση του προγράμματος ακόμη και απελευθέρωση πόρων που δεν αποδίδουν στα νησιά μας έργα ικανά να πετύχουν αναπτυξιακή πρόοδο στον τόπο μας.».

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα… πολύχρωμο ιγκλού!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα… πολύχρωμο ιγκλού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ