2013-01-08 19:35:10
Φωτογραφία για Ανακαινισμένο διαμέρισμα μόλις 64 μ2 στο Malmo
Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα των 64 τετραγωνικών μέτρων που θα δούμε σήμερα, βρίσκεται στην όμορφη πόλη Malmo της Σουηδίας. Αποτελείται από ένα ενιαίο καθιστικό με κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα οι φεγγίτες που δίνουν επιπλέον φως και ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο στο χώρο.

Για ακόμη μία φορά θα αναφερθούμε στο λευκό χρώμα που συνηθίζεται στα Σουηδικά σπίτια. Το λευκό, που πρωταγωνιστεί τόσο στους τοίχους όσο και στα έπιπλα της κουζίνας και της τραπεζαρίας, ενώ στο καθιστικό οι επιλογές των υφασμάτων είναι στους ζεστούς τόνους του γκρι. Η χωροθέτηση των επίπλων έχει γίνει με πολύ έξυπνο τρόπο, ώστε ο χώρος να μοιάζει μεγαλύτερος και καθόλου πνιγμένος από αντικείμενα. Η μοντέρνα ροτόντα με τις 4 καρέκλες, επιτρέπουν την άνετη κίνηση στην κουζίνα και το πέρασμα μεταξύ τω λειτουργικών  χώρων.

Το ξύλινο δάπεδο, προσθέτει μία επιπλέον νότα ζεστασιάς που ενισχύεται με την επένδυση ενός από τους τοίχους του ενιαίου χώρου με διακοσμητική πέτρα
. Με αυτή την επιλογή, το σημείο του καθιστικού αποκτάει χαρακτήρα ενώ παράλληλα δημιουργεί το ιδανικό φόντο για τον καναπέ. Το απαραίτητο χρώμα στον χώρο προστίθεται από τα διακοσμητικά μαξιλάρια στους καναπέδες ενώ διαπιστώνουμε πως δεν συναντάμε τέχνη στους τοίχους του ενιαίου χώρου.

Προχωρώντας προς το υπνοδωμάτιο, θα δούμε τα πρώτα δείγματα τέχνης στον προθάλαμο και συνεχίζοντας στα ενδότερα, βλέπουμε πως τα μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία είναι δύο πίνακες και ένα μεγάλο βάζο στη συρταριέρα. Αυτά είναι που μαζί με τα παπλώματα δίνουν λίγο από το χρώμα τους στον επίσης κατάλευκο χώρο. Στοιχείο που επίσης συναντάμε στα σπίτια από τη Σουηδία που παρουσιάζουμε κατά καιρούς, είναι η έλλειψη κουρτινών στα παράθυρα.

Κοιτάζοντας αυτό το διαμέρισμα και υπολογίζοντας τα λιγοστά τετραγωνικά του, αντιλαμβανόμαστε πως μπορούμε κι εμείς να διαμορφώσουμε εξίσου όμορφα τα μικρά μας διαμερίσματα. Αρκεί να μελετηθεί σωστά εξαρχής όπως έγινε με το συγκεκριμένο σπίτι.

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ