2013-01-09 00:40:05
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα δρομολόγια του μετρό
Με καθυστερήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται και τη Τετάρτη, τα δρομολόγια του μετρό, λόγω της... κατάληψης του κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, όπως δηλώνουν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει επίσημη δέσμευση ότι θα τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει ο κλάδος και ισχύει έως τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, υποστηρίζουν, οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια, εμποδίζει τους συρμούς να βγουν από τα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη «γραμμή 2» (Αγ.Αντώνιος- Αγ.Δημήτριος) και στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ.Πλακεντίας).

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η οποία σε ανακοίνωση δηλώνει την αντίθεση της «στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς».

«Τα αιτήματα των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς είναι αιτήματα που απηχούν σε όλους τους εργαζόμενους που θίγονται από τις άκρως μνημονιακές πολιτικές των τριών τελευταίων ετών» καταλήγει η ανακοίνωση.

kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πετρελαιο-δραχμή!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πετρελαιο-δραχμή!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ