2013-01-09 00:41:37
Φωτογραφία για Η πετρελαιο-δραχμή!
του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Αν μετά τις γερμανικές εκλογές μας πετάξουν έξω από το ΕΥΡΩ! Έχουμε ένα plan Β να επιβιώσουμε; Ναι την Πετρελαιοδραχμή!

Αισθάνομαι περήφανος που με αρκετούς συναγωνιστές επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο διαχείρισης μιας αναγκαστικής εκτός Ευρώ κρίσης, θέμα όμως που δεν θα επεξηγήσω σε όλες του τις πτυχές εδώ. Πάντως η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας απαιτεί μια πολιτική λύση, που προφανώς δεν είναι σε θέση λόγω άβουλης υποταγής να πραγματοποιήσει η τρικολόρε κυβέρνηση της μνημονιακής υπαγωγής. Πνιγμένοι στη βρωμιά μέχρι το λαιμό, οι διεφθαρμένοι διαχειριστές εκβιαζόμενοι από τους γερμανούς διαφθορείς τους υπογράφουν ασυζητητί κάθε διάταγμα του Δ Ράϊχ. Η ιστορική αναγκαιότητα είναι η πολιτική ενοποίηση του πατριωτικού χώρου σε ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής στρατηγικής, που θα αναλάβει να σώσει τους Έλληνες από την πείνα, τις αυτοκτονίες, την διαρκή ύφεση και θα επιβάλλει την πολιτική κάθαρση τόσο στο κεντροδεξιό όσο και στο κεντροαριστερό συφερτό
. Η πατριωτική συμπαράταξη είναι το προαπαιτούμενο. Αν μάλιστα ακολουθήσει σύγχρονη και ευέλικτη εξωτερική πολιτική και εντάξει την Ελλάδα στις συμμαχίες του μέλλοντος Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί θα εγγυηθούν με αμοιβαιότητα την ασφάλεια των συνόρων μας, (ενεργειακοί αγωγοί και γεωπολιτικές ανακατατάξεις). Το θέμα της ΑΟΖ είναι απλούστατο καθώς η κατάθεση στον ΟΗΕ των συντεταγμένων συντελεί την επίσημη ανακήρυξη της και άσε τους κακούς γείτονες να τρέχουν μετά στα δικαστήρια αναγκαζόμενοι να αποδεχτούν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας!

Μπορούμε να ανακάμψουμε μέσω του Ευρώ; Δυστυχώς όχι! Γιατί το Ευρώ ενδιαφέρεται μόνο για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος, γιαυτό οι Τροϊκανοί κάνουν στραβά στα σκάνδαλα των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης και τα χρηματοδοτούν παράνομα σύμφωνα με τα τραπεζικά κριτήρια, ώστε να περάσουν την γραμμή τους.

Θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα; Όχι βέβαια! Ληστρική υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας θα κάνουν! Ένα ειδικό δικαστήριο θα συλλάβει, αν γίνει αυτό και θα τιμωρήσει δεκάκις ισόβια με δήμευση της περιουσίας τους, όσους βάλλουν την υπογραφή της χαριστικής παραχώρησης των εταιρειών του δημοσίου! Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε αλληλέγγυο Ευρώ και κινδυνεύουμε με την επικείμενη-ενδεχόμενη αιφνιδιαστική πραξικοπηματική κατάργηση Ευρώ-Δολαρίου για την έκδοση νέου παγκόσμιου νομίσματος (αναμέτρηση με την Κίνα), η Ελλάδα να βρεθεί λεηλατημένη έχοντας χάσει την ιδιοκτησία από τα σημαντικότερα δημόσια και ιδιωτικά της αγαθά.

Επομένως είναι μονόδρομος η έκδοση τίτλων Πετρελαιοδραχμής (αξιόπιστα κρατικά ομόλογα με ρήτρα υδρογονανθράκων). Αυτά φτάνουν να σβήσουν το χρέος (αφαιρώντας το επαχθές και τις γερμανικές οφειλές) και να εγγυηθούν την (μετά κόπων πλέον) ευημερία του λαού. Αφήνω ανοικτό και το ζήτημα του αν θα αναγκαστούμε να επανεκδώσουμε εθνικό νόμισμα, όπως απειλεί ο Μπερλουσκόνι για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Ιταλίας. Η πετρελαιοδραχμή είτε ως στρατηγική κίνηση, είτε ως απειλή εκ μέρους μιας Ελληνικής Κυβέρνησης, γιατί αυτούς που έχουμε είναι σκέτοι γερμανοτσολιάδες, θα μας βάλλει στην τροχιά ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης. Για να φτάσουμε όμως εδώ πρέπει να προηγηθεί το εθνικο-λαϊκό κίνημα ανατροπής των Νενέκων και η προ των εκλογών απομυθοποίηση του βαβυλωνιακού ΣΥΡΙΖΑ, του τελευταίου συστημικού μορφώματος των ΜΚΟ της εθνικής και κρατικής αποδόμησης. Το πατριωτικό αντιμνημονιακό κίνημα αποζητά άμεσα συλλογική ηγεσία που θα παραμερίσει εγωισμούς και ιδιοτέλειες και θα φέρει κοντά πριν τις εθνικές συμφορές όλους τους γνήσιους, ηθικούς και διανοητικά επαρκείς Έλληνες Πατριώτες. Ως απόδειξη των ανωτέρω σας παραθέτω επίσημα στοιχεία από την Βουλή που τεκμηριώνουν την δυνατότητα να φτάσουμε στην σωτήρια Πετρελαιοδραχμή!

Υπάρχουν υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα; Μετά βεβαιότητας υπάρχουν. Είναι κυρίως υγροί ή αέριοι υδρογονάνθρακες; Δηλαδή, μιλάμε για πετρέλαιο ή για φυσικό αέριο. Μιλάμε 90% για φυσικό αέριο και 10% για πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο έχει μεγαλύτερη ζήτηση, είναι πιο εύκολη η εξόρυξη του, πιο εύκολα προσδιορίσιμο, πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο. Και γιατί δεν το έχουμε αξιοποιήσει ακόμη; Ποιοι μετά μανίας απέρριπταν ακόμη και την πιθανότητα ύπαρξης του; Γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι έρευνες Γαλλικών, Νορβηγικών και άλλων εταιρειών; Ποια η στρατηγική της ΔΕΠΑ; Οι απαντήσεις είναι απλές. Η μεθοδευμένη πτώχευση μας είναι άρρηκτα δεμένη με τα τεράστια αποθέματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και αρκούν για την αποπληρωμή του χρέους και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών οικονομικής άνθισης της χώρας. Η μεταπρατική αστική τάξη κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη των κοιτασμάτων. Ο κ Γ Παπακωνσταντίνου έδωσε μάχη μαζί μου και την έχασε στη βουλή! Να γιατί συγκρούστηκα με τον υπουργό τότε και απείλησα με αποχώρηση από την επιτροπή αν δεν κληθεί εκπρόσωπος του τμήματος γεωλογίας της Πάτρας να καταθέσει τις απόψεις και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες του (Αβραάμ Ζελελίδης). Να τι αποκάλυψε: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 14/7/2011 «από τα συμπεράσματα που έχουμε από τα Διαπόντια νησιά, δυτικά της Κέρκυρας μέχρι το ύψος της Κεφαλονιάς, σκεφτείτε μόνο ότι το Πάτος Μαρίτσα στην Αλβανία δίνει 40 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το στενό του Ότραντο .μαζί με την Ιταλία, τα Ανγκουίλα δίνουν 40 δισ. βαρέλια το κοίτασμα. Το Πάτος Μαρίτσα αναλογικά με την γεωλογική περιοχή βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, εκεί που ξεκίνησε η γεώτρηση και σταμάτησε. Δηλαδή, αυτή την περιοχή των Ιωαννίνων μπορούμε να την ξαναδώσουμε; Υπάρχουν τα γεωφυσικά, υπάρχουν τα σεισμικά; Εγώ τα έχω. Τώρα πώς κυκλοφορούν μεταξύ μας και μπορεί να μην τα έχει το Υπουργείο, δεν ξέρω. Είχα μια συνεργασία τότε με την Enterprise, που έκανε τη γεώτρηση. Εμείς στήνουμε και άλλες περιοχές στην περιοχή, το Καλπάκι. Αυτές λοιπόν, μπορούν να δώσουν πετρέλαιο.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι από τα Διαπόντια νησιά μέχρι την Κεφαλονιά γεωλογικά οι λεκάνες αυτές μοιάζουν με την Απούλια πλατφόρμα, που είναι Ιταλία – Αλβανία. Άρα μπορούμε να εκτιμήσουμε το δυναμικό για αυτές τις περιοχές και γι αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Νότια της Ζακύνθου και μέχρι την Κύπρο, υπάρχει ένα μεσογειακό βουνό υποθαλάσσιο, στου οποίου την κορυφή του έχουμε πολλές διαφυγές μεθανίου που δημιουργούνται σε ηφαίστεια λάσπης, κοιτάσματα γνωστά στους ξένους από το 1984, σε εμάς πρόσφατα. Προξένησαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αυτά τα κοιτάσματα, ώστε όταν στείλαμε την τελευταία εργασία στο Energy Resources, έγινε αποδεκτή χωρίς καμία κριτική. Αυτό δείχνει για μας πολλά. Όταν ταλαιπωρούμαστε 2 – 3 χρόνια για να δημοσιεύσουμε μια εργασία, φανταστείτε πόσο εύκολα δημοσιεύτηκε η εκτίμησή μας για όλο αυτό το μεσογειακό βουνό, όπου αναφέρονται οι 6 λεκάνες νότια της Κρήτης, το μεσογειακό βουνό και πώς δημιουργούνται αυτές οι λεκάνες και τι κοιτάσματα περιμένουμε να έχουμε. Εδώ μιλάμε περισσότερο για φυσικό αέριο. Όπως φυσικά και για τις 2 μεγάλες λεκάνες της Λεβαντίνης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ και του Ηροδότου μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου. Μιλάμε για γνωστές γεωμετρίες, για γνωστά πάχη σημάτων, για γνωστές γεωχημείες, άρα και για εκτιμούμενο όγκο κοιτασμάτων.

Προσέξτε, υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι αν δεν γίνει γεώτρηση δεν μπορείς να βρεις το κοίτασμα, αυτό είναι λάθος ως προς το φυσικό αέριο. Η εταιρεία αυτή που θέλει να κάνει τα σεισμικά στην Ελλάδα, έκανε τις σεισμικές έρευνες στη Λεβαντίνη. Οι εκτιμήσεις τους για τον όγκο των αερίων επιβεβαιώθηκαν 100% με τις γεωτρήσεις, 1,5 τρις. κυβικά αερίου επιβεβαιωμένα πλέον από τις τρεις γεωτρήσεις, Στο Ταμάρ και το Λεβιάθαν Συνεπώς, ως προς το φυσικό αέριο με τα σεισμικά μπορούμε να εκτιμήσουμε και τον όγκο»… «να σας θυμίσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Αζερμπαϊτζάν, μαζί με τον Υπουργό, για την πιθανότητα αξιοποίησης του κοιτάσματος και της βοήθειας για αγωγό κ.λπ., ας με διαψεύσει ο Υπουργός, μιλάμε για ένα τρις. κυβικά αερίου.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Λεβαντίνη έχει πιστοποιημένο 1,5 τρις κυβικά μέτρα καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το δημόσιο χρέος ή για οποιοδήποτε άλλο»... «Να θυμίσω ότι ο πρώτος τρόπος προσέγγισης ενδείξεων κοιτασμάτων είναι η δορυφορική. Άρα, οι μεγάλοι φίλοι μας (ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ) γνωρίζουν από τους δορυφόρους ενδείξεις. Θερμά – ψυχρά χρώματα, ανωμαλίες, έχουν εκτιμήσεις. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα γι αυτούς (φασματογραφική ανάλυση με απόλυτη αξιοπιστία)».

Με αυτά πιστεύω να ανοίξει ένας ουσιώδης διάλογος για την δυνατότητα μας να ανακτήσουμε την χαμένη μας εθνική κυριαρχία μέσω της Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμπαράταξης των δυνάμεων του εθνικο-λαικού τόξου. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ