2013-01-09 00:37:10
Φωτογραφία για Εντόπισαν κύκλωμα γιατρών & φαρμακοποιών | υγεία | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Μεγάλο κύκλωμα με συμμετέχοντες γιατρούς και φαρμακοποιούς, που επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία, πραγματοποιώντας εκτελώντας εικονικές συνταγογραφήσεις ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Αρχικά, οι γιατροί συνταγογραφούσαν σε καρκινοπαθείς πανάκριβα σκευάσματα σε πολλαπλάσιες ποσόστητες από αυτές που χρειάζονταν, ενώ στη συνέχεια οι συνεργάτες τους φαρμακοποιοί, που έφταναν τους 40 σε όλη τη χώρα, κρατούσαν για λογαριασμό τους το πλεόνασμα. Με τα κουπόνια που αφαιρούσαν από τα κουτιά αποζημιώνονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα μη χρησιμοποιούμενα φάρμακα τα εξήγαγαν μέσω εταιρείας στη Γερμανία.

Με τον ίδιο τρόπο κινούνταν και με τα νοσοκομειακά φάρμακα, τα οποία δεν κατέληγαν στους ασθενείς, αλλά τα κρατούσαν οι γιατροί ακολουθώντας το ίδιο “δρομολόγιο”.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, όταν διαπιστώθηκε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα μια Γερμανική εταιρεία κατέβαλε υπέρογκα ποσά σε φαρμακαποθήκη των Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης της αποθήκης έκανε καταθέσεις στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Ενδεικτικά, μόνο δύο φαρμακοποιοί από την Αθήνα ζημίωσαν το Δημόσιο με 5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 μόνο χρόνια.
MEGATV.COM
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ