2013-01-09 00:44:02
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από συμμετέχοντες στο συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών που οργάνωσε η εφημερίδα «Die Welt»... με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» είπε συγκεκριμένα, παραπέμποντας στη μείωση του εργατικού κόστους αλλά και στα σαφή, όπως κρίνει, σημάδια ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο.

Συνολικά ο Schäuble διακρίνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου από την έναρξη της κρίσης χρέους. Κατά την άποψή του, η Ευρώπη γενικότερα χρειάζεται περισσότερη ανταγωνιστικότητα, κάτι που απαιτεί την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων αλλά και την παράλειψη παρελθόντων λαθών.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέραν από την ακολουθούμενη πολιτική. Αυτό συνεπάγεται ότι πολλές φορές θα πρέπει να προτιμώνται λύσεις που είναι «second best», δηλ. συμβιβαστικές, αν και όχι οι καλύτερες δυνατές.

Ο Wolfgang Schäuble επανέλαβε τέλος στους συμμετέχοντες στο συνέδριο τη γνωστή του θέση σχετικά με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαίου Επίτροπου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, όπως και για την εντονότερη ανάμειξη του Ευρωκοινοβουλίου στη νομοθετική διαδικασία.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πετρελαιο-δραχμή!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πετρελαιο-δραχμή!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ