2022-12-16 15:12:45
Φωτογραφία για Το πετρέλαιο θέρμανσης έδειξε πόσο δύσκολες είναι οι προβλέψεις

 



     Τελικά οι προβλέψεις στην οικονομία είναι σχεδόν αδύνατο να πέσουν μέσα σε ένα τόσο ευμετάβλητο και πολυπαραγοντικό οικονομικό περιβάλλον. Παράδειγμα το πώς κυμαίνεται η τιμή των καυσίμων και δη του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα.

Τον Αύγουστο, οι “προβλέψεις” έδειχναν τιμή λιανικής για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,9 ευρώ ανά λίτρο. Υπό αυτό το σκεπτικό τότε το κάλεσμα να μετατραπούν οι καυστήρες από φυσικού αερίου σε πετρελαίου έμοιαζε σχεδόν σα δώρο άδωρο…

Σήμερα όμως στα περισσότερα πρατήρια καυσίμων, η τιμή κυμαίνεται από 1 έως 1,15 ευρώ, καθιστώντας το πετρέλαιο την  ευχάριστη “έκπληξη” της χρονιάς, αφού πλέον έχει τιμή μικρότερη και από πέρυσι.

Πως έγινε αυτό; Πρώτον, υποχώρησε η διεθνής τιμή του πετρελαίου. Δεύτερον ανατιμήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά περισσότερο από 6-7%. Τρίτον παρέμειναν ενεργές οι επιδοτήσεις από το κράτος και τα διυλιστήρια, “αφαιρώντας” από την τιμή λιανικής 32,5 λεπτά ανά λίτρο για τον Νοέμβριο και 28,75 λεπτά για τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα κάποιοι φοβούμενοι περαιτέρω αύξηση ή την κατάργηση της επιδότησης των διυλιστηρίων έσπευσαν από το Νοέμβριο να προμηθευτούν πετρέλαιο σε τιμή ακριβότερη από τη σημερινή…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ