2013-01-09 04:08:04
Φωτογραφία για Σκαρφάλωσε στα 2,50 ευρώ η τιμή του λαδιού και..ανεβαίνει
Θέμα ημερών ή και ωρών είναι να φτάσει τα 2,60 και να δημιουργήσει βάση στα 2,50 ευρώ το κιλό το λάδι στην Μεσσηνία καθώς το 2,40 που αγόραζαν οι έμποροι αποτελεί παρελθόν αφού δεν μπορεί να τους δώσει τις ποσότητες που επιθυμούν να συγκεντρώσουν και αναγκάζονται να δώσουν υψηλότερες τιμές.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ξαφνική άνοδο των τιμών και περιμένουν να κινηθούν στο προσεχές διάστημα σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο αφού η συγκομιδή μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το ευχάριστο είναι οτι η ποιότητα είναι εξαιρετική στα Μεσσηνιακά λάδια και οι Ιταλοί αλλά και οι Ισπανοί έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν ποσότητες.

Οι παραγωγοί βλέπουν επιτέλους καλές τιμές αλλά περιμένουν ακόμη καλύτερες και λογικό είναι . Την τελευταία εβδομάδα οι τιμές για το έξτρα παρθένο 0,3 οξύτητας έφτασαν σε σχετικά καλυτέρα επίπεδα από την Κρήτη με τις υψηλότερες τιμές να προσφέρονται από τον Α.Σ. Γαργαλιάνων (2,50), την ΕΑΣ Μεσσηνίας (2,50 με επιταγή 3 μηνών) που δίνουν ανοδική τάση γενικά στην αγορά, όπως αναφέρει το Ράδιο-Κυπαρισσία.


Οι Ανοδικές αυτές τάσεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την εγχώρια αγορά ελαιολάδου, με τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, για μια ακόμη χρονιά, να διαδραματίζουν ρόλο – «κλειδί» στην αγορά. Επιβεβαιώνονται, έτσι, πλήρως σχετικές εκτιμήσεις – προβλέψεις που περιέχει έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για τον κλάδο, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Καθοριστικό παράγοντα στην άνοδο της τιμής αποτέλεσε η βροχή που έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια των γιορτών και μάλιστα για αρκετές ημέρες.

Μία μετά την άλλη οι συνεταιριστικές οργανώσεις που απορροφούν ελαιόλαδο ανακοινώνουν αυξήσεις στις προσφερόμενες τιμές προς τον παραγωγό, σε μια προσπάθεια να τον δελεάσουν για να απορροφήσουν και φέτος το εξαιρετικής ποιότητας προϊόν.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας, αποφάσισε να αγοράζει το ελαιόλαδο προς 2,42 ευρώ το κιλό, την υψηλότερη τιμή που έχει ανακοινωθεί επίσημα από συνεταιριστικό φορέα την εφετινή χρονιά σε επίπεδο Ηλείας, από τους ελαιοπαραγωγούς που παραδίδουν ελαιόκαρπο στο ελαιοτριβείο της Ένωσης στην Ζαχάρω. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ