2013-01-09 08:07:07
Φωτογραφία για Αναζητείται φόρμουλα για τα χρέη προς παίκτες
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα η ομοσπονδία και οι επαγγελματικές λίγκες, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή για τις δόσεις αποπληρωμής των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες, ώστε να μην κατευθύνονται οι ομάδες στη λύση του άρθρου 99 (βλέπε Άρης, Λάρισα), για το οποίο η ΕΠΟ έχει βάλει απαγορευτικό σε ότι αφορά χρέη προς παίκτες, προπονητές και μάνατζερ.

Μεταξύ της Football League και του ΠΣΑΠ έχει ήδη επέλθει συμφωνία, η οποία μάλιστα επικυρώθηκε και από την ΕΠΟ.

Στη συνάντηση μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και του ΠΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, δεν επήλθε συμφωνία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών θέτει όριο τις 30 δόσεις, ενώ η διοργανώτρια επιθυμεί περισσότερες.

Ο ΠΣΑΠ, εξάλλου, έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση για τους ποδοσφαιριστές που ανήκαν σε ΠΑΕ, οι οποίες μετατράπηκαν σε ερασιτεχνικά σωματεία. Από κάθε ομάδα της Football League ζητεί 8.000 ευρώ ετησίως, ενώ από τη Σούπερ Λίγκα ζητεί σχεδόν τα διπλάσια.

*Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1 ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, με θέματα: α) τη διοργάνωση του «FootbAllAbout - 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23-24 Ιανουαρίου και, β) τον απολογισμό της κοινωνικής δράσης «Μια μπάλα για τα παιδιά».
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ