2013-01-09 11:42:06
Φωτογραφία για Ο πακιστανός πρεσβευτής κλήθηκε στο ινδικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τον θάνατο δύο ινδών στρατιωτών
Η Ινδία κάλεσε τον πρεσβευτή του Πακιστάν για να διαμαρτυρηθεί μετά το θάνατο δύο ινδών στρατιωτών στο Κασμίρ, στα σύνορα των... δύο χωρών χθες Τρίτη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο πρεσβευτής του Πακιστάν κλήθηκε για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών", δήλωσε ο Ραντζάν Ματάι εκπρόσωπος του υπουργείου.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Α.Κ.Αντονι χαρακτήρισε απάνθρωπη τη μεταχείριση από τον πακιστανικό στρατό των δύο στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες των ινδικών μέσων ενημέρωσης και του στρατού, ο ένας από τους δύο στρατιώτες είχε αποκεφαλιστεί.

Η εφημερίδα Hindustan Times έγραψε πως ο άλλος στρατιώτη βρέθηκε με κομμένο λαιμό.

"Θα μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες μας στην πακιστανική κυβέρνηση και ο γενικός διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έχει επαφές με τον πακιστανό ομόλογό του. Θα παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση", επισήμανε ο Αντονι.

Ο ινδός υπουργός Εξωτερικών Σαλμάν Χουρσίντ επισήμανε πως το Νέο Δελχί θα δώσει "ανάλογη απάντηση" στην επίθεση στο Κασμίρ, την οποία χαρακτήρισε "ξεκάθαρη προσπάθεια διακοπής του ειρηνευτικού διαλόγου" που επαναλαμβάνεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χουρσίντ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση και ο στρατός θα αποφασίσουν από κοινού σήμερα για το πως θα αντιδράσουν.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ