2013-01-09 12:21:04
Φωτογραφία για Στο Λίβανο για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος Χριστόφιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει απόψε στη Βηρυτό, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν, τον Πρωθυπουργό Νατζίπ Μικάτι και τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι διεθνή και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο με επίκεντρο τη Συρία και το Μεσανατολικό.


Στις συνομιλίες θα ανασκοπηθούν, επίσης, θέματα οικονομίας και οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την περιοχή σε σχέση με την ανεύρεση μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι και ακολούθως με τον Πρωθυπουργό Νατζίπ Μικάτι.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων στη Βηρυτό και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κιλικίας, Αράμ Α’ και τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μαρ Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Λιβάνου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει από το Λίβανο για την Κύπρο την Παρασκευή το πρωί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ