2013-01-09 16:19:08
Φωτογραφία για Και ένα στικάκι και δυο στικάκια… και πενήντα στικάκια κυκλοφορούν με τη λίστα Λαγκάρντ
Πολύ μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει σχετικά με το ηλεκτρονικό αποτύπωμα το οποίο άφησε το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και οι παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτό.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής με μεγάλη καθυστέρηση άναψε το πράσινο φώς στους οικονομικούς εισαγγελείς  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Η επιχείρηση αποκρυπτογράφησης θα γίνει από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνο Σφακιανάκη.

Πέρα από τις ενστάσεις για τον τρόπο που ανοίχτηκε το πρωτότυπο CD που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, για δεύτερη φορά, καθώς δεν τηρήθηκαν τα διεθνή  πρωτόκολλα ασφάλειας  και υπάρχει ο κίνδυνος αμφισβήτησης των δεδομένων, υπάρχει και ένα δεύτερο θέμα: πόσα στικάκια υπάρχουν με τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ;  Γιατί με βάσει τους διεθνείς όρους και κανόνες το άνοιγμα των ψηφιακών αρχείων γίνεται με βάση τον κώδικα MD5. Κάτι το ποίο δεν είχε τηρηθεί μέχρι αυτή την ώρα.


Έντονη είναι η ανησυχία καθώς  πληροφορίες που φτάνουν σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, αναφέρουν ότι το CD δεν αντιγράφηκε σε ένα μόνο στικάκι αλλά σε περίπου 50! Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες  η υπόθεση θα λάβει νέες δραματικές διαστάσεις.

Πέρα από αυτούς που επεξεργάστηκαν και έφτιαξαν τα αντίγραφα αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες θα βρεθούν και όσοι έχουν στην κατοχή τους τα στικάκια αλλά και διακίνησαν ή χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες. Ενώ το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το αρχικό CD δημιουργεί περισσότερους φόβους για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όπως τονίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, σε αυτήν την περίπτωση και από τη στιγμή που το αρχικό CD έχει χαθεί η δικαιοσύνη θα πρέπει να ασκήσει δίωξη για κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου.

Όπως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο από τη στιγμή που βγήκε το πρώτο στικάκι από το αρχικό CD, το να αναπαραχθούν  πολλά αντίγραφα ήταν το ποιο εύκολο και πολλοί θα ήταν αυτοί που θα έμπαιναν σε έναν τέτοιο πειρασμό Και το σημαντικότερο σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, ποιο στικάκι είναι αυτό που παραδόθηκε στον κ. Σφακιανάκη;
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ