2013-01-09 22:33:01
Φωτογραφία για Ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου: Προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις 10,5 εκατ. και δήλωσαν αθώοι
Κατηγορηματικά αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και την αφαίρεση των ονομάτων τους από αυτήν τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταθέτοντας σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας Παπακωνσταντίνου κατέθεταν για περισσότερες από 3 ώρες σήμερα το πρωί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος τους Γιώργος Στεφανάκης δήλωσε: «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα, δώσαμε απαντήσεις για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης σε σχέση με τη νόθευση».

Από την πλευρά της η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με το πολιτικό παιγνίδι που παίζεται γύρω από την υπόθεση αυτή. Δεν ήξερα τίποτα καθώς πρώτη φορά πληροφορήθηκα το θέμα απ' τον πρώην υπουργό Οικονομικών στις 28 Δεκεμβρίου ότι, δηλαδή, υπήρχαν στη λίστα τα ονόματά μας και αφαιρέθηκαν. Τα δηλωμένα μας εισοδήματά μας δικαιολογούν τις καταθέσεις τους στο πολλαπλάσιο.»


Ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης (αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα), υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Απέδειξα πως ο λογαριασμός μου στην HSBC της Γενεύης δεν άνοιξε και έκλεισε μέσα σε μια μέρα αλλά είχε ανοιχτεί 7-8 χρόνια πριν και είχε 750.000 ευρώ και 170.000 δολάρια».και συμπλήρωσε: «Μηδενίστηκε το 2005 οπότε και έγινε η μεταφορά των χρημάτων στην Ελλάδα με βάση το νόμο Αλογοσκούφη (σ.σ. για την αμνηστία όσων κεφαλαίων επαναπατριστούν) .

Τα ξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου, προσήλθαν στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Τα ξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα. Σε αυτό της Ελένης Παπακωνσταντίνου και του Συμεών Σικιαρίδη υποστηρίζεται ότι τα 1,222 εκατομμύρια δολάρια που υπήρχαν στολογαιασμό προέρχονταν από νόμιμες πηγές και συγκεκριμένα από την εργασία τους και από πώληση ακινήτου και ότι τα χρήματά αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα.

που βρίσκονταν στο λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ειδικότερα επισήμαναν ότι τα συνολικά δηλωμένα και φορολογημένα εισοδήματά τους τα τελευταία 15 χρόνια ξεπερνούν τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα 4,2 έως το 2005 και τα υπόλοιπα 6,3 εκατομμύρια από το 2005 και μετά. Και για να το τεκμηριώσουν προσκόμισαν τα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της υποστήριξαν ότι ποτέ δεν είχαν επαφή με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το θέμα του λογαριασμού τους και ότι ποτέ δεν συζητούν μαζί του για επαγγελματική ή οικονομικά θέματα.

Για σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν καλέσει για επιπλέον εξηγήσεις τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη. Και οι δυο ζήτησαν προθεσμία για επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν για τα νέα στοιχεία. Ο μεν κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα «οπότε για ποια αλλοίωση μιλάμε», ενώ ο κ. Διώτης πως όταν πήρε τη λίστα, δεν υπήρχαν σε αυτή τα ονόματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ