2013-01-10 14:30:12
Φωτογραφία για Πολυτελής κατοικία στη Ρωσία
Η μοντέρνα κατοικία που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, βρίσκεται στη Ρωσία και η αλήθεια είναι πως σφύζει από πολυτέλεια! Υπεύθυνη για τη διακόσμησή της είναι η Olga Freiman. Το ξύλο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους χώρους, τόσο στο δάπεδο όσο και ως επένδυση στους τοίχους, δίνοντας μία ιδιαίτερα ζεστή νότα, χαρακτηριστικό που κρίνεται απαραίτητο για το κρύο κλίμα της χώρας. Οι τζαμαρίες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς τοίχους σε ορισμένα σημεία του καθιστικού, προσφέροντας απεριόριστη θέα στον κήπο με την πυκνή βλάστηση.

Η πισίνα της κατοικίας είναι εσωτερική, μια που οι θερμοκρασίες δεν θα επέτρεπαν να βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο. Κι εδώ η θέα προς τον κήπο, δημιουργεί  θα λέγαμε, ένα συνδετικό κρίκο του μέσα με το έξω, καθώς κι ένα παιχνίδι φυσικών χρωμάτων με το μπλε της πισίνας να συναντιέται με το καφέ του ξύλου και το πράσινο των φυτών. Ο μαύρος ακατέργαστος γρανίτης, δημιουργεί αντικατοπτρισμό με το μαύρο χρώμα της οροφής, ενώ τα φωτιστικά που αιωρούνται δίνουν την αίσθηση της έλλειψης της βαρύτητας.


Στην πολυτελή κατοικία, διακρίνουμε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τζάκια με την υπόνοια πως θα υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν φωτογραφηθεί. Ο σχεδιασμός όλων είναι απολύτως μοντέρνος στα όρια του βιομηχανικού σε ορισμένα από αυτά. Το υπνοδωμάτιο ιδιαίτερα ευρύχωρο, συνδυάζει το ξύλο με το μάρμαρο στις επιφάνειές του, ενώ στο πατάρι βρίσκεται το dressing room. Κι εδώ το τζάκι δεν απουσιάζει, δημιουργώντας μία γωνιά χαλάρωσης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το λουτρό, με δύο υπέροχους νιπτήρες από εκρού όνυχα, υλικό που επαναλαμβάνεται πίσω από τον μεγάλο καθρέφτη, αλλά στο χρώμα του σμαραγδιού αυτή τη φορά. Εκτός από τους χώρους του σαλονιού της τραπεζαρίας  και της κουζίνας που συνδυάζουν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και διακόσμηση με την πολυτέλεια, έτσι και στο κελάρι της κατοικίας, συνεχίζεται η ίδια ατμόσφαιρα, με  τον πάγκο στο κέντρο του χώρου να σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τις πιο πολύτιμες ετικέτες κρασιών.

Φωτογραφίες: Manolo Yllera

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ