2013-01-10 14:30:07
Φωτογραφία για Αλβανία: Βελτίωση στην αγορά εργασίας το 2012
Βελτίωση στην αγορά εργασίας καταγράφηκε το 2012 στην Αλβανία, καθώς περισσότεροι από 20.450 πολίτες εντάχθηκαν σε θέσεις απασχόλησης μέσω δράσεων που... υλοποίησαν δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες ευρέσεως εργασίας στη χώρα. Την ίδια χρονιά, τουλάχιστον 141.930 άτομα υπέβαλαν αίτηση, στους αρμόδιους φορείς, για εύρεση εργασίας.

Το 2012, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποίησε δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, ιδίως στην ομάδα των νέων. Επίσης, έδωσε βαρύτητα σε προγράμματα ανάδειξης ευκαιριών εργασίας τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και σε αυτές χωρών του εξωτερικού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, 400 πολίτες από την Αλβανία επωφελήθηκαν από συμφωνία εποχικής απασχόλησης που υπεγράφη με την Ιταλία. Παρόμοια συμφωνία τέθηκε σε ισχύ και με τη Γερμανία και υπεγράφη ένα μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική κυβέρνηση, το οποίο και άνοιξε το “δρόμο” για την απασχόληση νοσοκόμων από την Αλβανία στη Γερμανία.

Εξάλλου, αντίστοιχες συμφωνίες απασχόλησης υπεγράφησαν και με το Κόσοβο, το Κατάρ και την Κύπρο, επισημαίνει το υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ