2013-01-10 16:54:34
Φωτογραφία για Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο: «Μια φωτογραφία για την Πατησίων»,
Η ποιήτρια και ηθοποιός Κατερίνα Γώγου περπατάει στην Πατησίων - Φωτογραφία του 1978 από τον Διονύση Πετρουτσόπουλο,

Κωνσταντάτου Ελένη

Πρωτότυπη έκθεση σε άδειες βιτρίνες, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς,

Ακόμη μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναγέννηση της πολιτιστικής και εμπορικής ταυτότητας της οδού Πατησίων, αναλαμβάνει το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η δράση «Μια φωτογραφία για την Πατησίων» αποτελεί το τρίτο μέρος του προγράμματος καλλιτεχνικών ενεργειών με τίτλο «Η Πατησίων μας». Διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό σύλλογο Αθηνών, την «Τεχνόπολις» αλλά και τοπικούς φορείς και επιτροπές κατοίκων της περιοχής.

«Το πρόγραμμα έκανε τα πρώτα δοκιμαστικά του βήματα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 από το πάρκο ΦΙΞ και συνεχίστηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στην πλατεία Καλλιγά, όπου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από παιδιά και γονείς» λέει στο «Βήμα» ο Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.


Η δράση θα μετατρέψει σε εκθέσεις φωτογραφίας τις βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου της Αθήνας. «Ως εμπορικός σύλλογος εξασφαλίσαμε στο Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο 15 άδεια καταστήματα επί της οδού και από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι και την πλατεία Αμερικής» δηλώνει ο κ. Αντωνίου.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα αφορούν φωτογραφίες αρχείου του δρόμου και της γύρω περιοχής και θα φέρουν τον υπότιτλο «Πατησίων… θυμάσαι;» σε αντίστιξη με καλλιτεχνικές φωτογραφίες του σήμερα, που επίσης σχετίζονται με τον δρόμο και θα φέρουν τον τίτλο «Πατησίων … τώρα;».

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν είτε αυτούσιες είτε σε μορφή κολάζ σε μεγάλες επιφάνειες-banners και θα τοποθετηθούν εσωτερικά στις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων.

Η ιδιότυπη έκθεση θα ξεκινήσει επίσημα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και δεν έχει ημερομηνία λήξης γιατί «όσα καταστήματα παραμένουν ξενοίκιαστα θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τις αφίσες στις βιτρίνες τους», λέει ο κ. Αντωνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι φωτογράφοι ή κάτοχοι φωτογραφικού αρχειακού υλικού καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου ([email protected]) ή να απευθυνθούν στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, Μητροπόλεως 52, μέχρι και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στικακίου το ανάγνωσμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στικακίου "το ανάγνωσμα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ