2013-01-10 19:43:02
Φωτογραφία για Για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής Εξηγήσεις από το Παρίσι ζητά το κουρδικό κόμμα BDP  Πολιτικοί διαξιφισμοί στην Τουρκία για το έγκλημα
Άμεσες εξηγήσεις για τη δολοφονία των τριών γυναικών κουρδικής καταγωγής, στο Παρίσι, ζητά το κυριότερο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία. Την ίδια ώρα καλεί σε διαδηλώσεις και αφήνει αιχμές κατά του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).Το Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP) σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Αναμένουμε από τη Γαλλία να μας δώσει άμεσα διευκρινήσεις για τη δολοφονία αυτή, οι οποίες δεν θα χωρούν καμία αμφισβήτηση”.(σ.σ. Κείμενο Κουρδικού Γραφείου Αθήνας -ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ_)

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση ο συμπροεδρεύων Σελαχατίν Ντεμιρτάς “θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως οι έρευνες για τις επιθέσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν σε μία από τις πιο ζωντανές ζώνες του Παρισιού δεν πρόκειται να θαφτούν”.

Παράλληλα, με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής του ΑΚΡ, για το συμβάν, περί πιθανού “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” μέσα στους κόλπους του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ), απαντά: “Είμαστε βέβαιοι πως όσοι διατυπώνουν αυτήν την ερώτηση δεν είναι εκείνοι που σχεδίασαν αυτή τη σφαγή; Μήπως αυτός αποτελεί τον λόγο για την σπουδή τους αυτή;”.


Ο Ντεμιρτάς κάλεσε επίσης σε μαζικές διαδηλώσεις το απανταχού κουρδικό και φιλοκουρδικό στοιχείο με σκοπό να “αφορίσουν την σφαγή”.

Τρεις ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές τη νύχτα της Τετάρτης μέσα στα γραφεία κουρδικής ένωσης στο Παρίσι. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και η Σακίν Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος το 1978 του ΡΚΚ, που έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία.

 

Αντιδράσεις και από την τουρκική κυβέρνηση

 

Το φόνο των τριών ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής κατήγγειλε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και εκπρόσωπός της Μπουλέντ Αρίντς.

 

"Καταγγέλλω μια τέτοια φρικαλεότητα η οποία διαπράχθηκε με τη μορφή μιας εξωδικαστικής εκτέλεσης. Είναι μια φρικτή πράξη", δήλωσε ο Αρίντς στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=334680 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ