2013-01-11 03:24:03
Φωτογραφία για «Μασκαράδες, καρναβάλια και γιορτές αγροτικές»
Γονιμικά δρώμενα, μαγικοθρησκευτικές επικλήσεις, αποκριάτικα έθιμα, λαϊκός πολιτισμός και παραδόσεις είναι στην ημερήσια διάταξη όλες τις μέρες της περιόδου που ξεκινά από το Δεκέμβριο και κορυφώνεται στην περίοδο της Αποκριάς.

Σ’ ένα κύκλο που θυμίζει την πορεία του ελληνικού πολιτισμού παρουσιάζονται όλες οι παλιές πρακτικές στη σύγχρονη εποχή με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα από την ανθρωπολογία, τη λαογραφία, τη λογοτεχνία, το θέατρο, το τραγούδι.

Οι γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν τον κύκλο θα μπορούν να έρθουν με τα παιδιά τους (που θα συμμετάσχουν δωρεάν) και θα πάρουν μέρος στα εργαστήρια κατασκευών μάσκας, κοστουμιών, μεταμφιέσεων, μαγικών αντικειμένων κ.ο.κ.

Τα εργαστήρια και οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Σάββατο (στις 17.00) από τις 9 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου, μέρα της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του κύκλου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Απολλώνιο Ωδείο, (Φερών 16 Πλατεία Βικτωρίας) και η μεγάλη γιορτή με χορό και μεταμφιέσεις θα γίνει την τελευταία ημέρα, 16 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας , στην Πλατεία Αγ.Ειρήνης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ