2013-01-11 10:14:43
Φωτογραφία για Τι έχουν να πουν τώρα οι δημοσιογράφοι για τα αγαπημένα τους παιδιά?..Τους αρέσει που το τέρας που χάιδευαν τόσα χρόνια είναι έτοιμο να τους φάει?
Εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων.. Οργανωμένες επιθέσεις σε Κολωνάκι, Αγ. Παρασκευή, Πεντέλη, Μαρούσι και Αλιμο.

Δήλωση ΣΟΚ του Σίμου Κεδίκογλου.. 

Με αφορμή τo μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Και συνεχίζει: "Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία."


Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά και στην επίθεση που δέχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζοντας: 

"...Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση."

  Οι επιθέσεις έγιναν στις πολυκατοικίες που διαμένουν οι δημοσιογράφοι: Αντώνης Σκυλλάκος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Λιάρος, Πέτρος Καρσιώτης και Χρήστος Κώνστας. Ξεκίνησαν στις 3,40 στο Κολωνάκι και συνεχίστηκαν στις 4.08 στην Αγία Παρασκευή, στις 4.15 σε Πεντέλη και Μαρούσι και στις 4.45 στον Αλιμο.

Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Αναλυτικότερα, στις 03:40 σημειώθηκε ο εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι, στις 04:08 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευ.Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

 Ο Γιώργος Οικονομέας, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφέρθηκε στην επίθεση, λέγοντας ότι «Πίστευαν ότι εκεί μένω, ότι εκεί είναι το σπίτι μου. Μιλάμε για μία τρομοκρατική επίθεση κανονική, με γκαζάκια». «Εγώ πέρασα από κει γιατί με ειδοποίησαν, το σπίτι είναι στο Λυκαβηττό και αν εκείνη την ώρα πέρναγε κάποιο παιδί ή κάποιος μεγάλος θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε και κάποιες από τις ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη. «Οσον αφορά εμένα, δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω. Το μόνο που έχω να πω δημοσίως είναι ότι -χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως ατρόμητος- το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, ότι σκέφτονται πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με τέτοιες ενέργειες ή παίζουν παιχνίδια που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό με τρομοκρατεί, καθώς και η ιδέα ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος άσχετος», συμπλήρωσε ο κ.Οικονομέας.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ