2013-01-11 10:49:23
Φωτογραφία για Γαλλία: Οι επιπτώσεις της τριπλής δολοφονίας στις συνομιλίες Άγκυρας – ΡΚΚ
Με την κοινή γνώμη στη Γαλλία να έχει παγώσει από την τριπλή δολοφονία μυστήριο των τριών Kούρδων ακτιβιστριών, ο ανταποκριτής του Euronews στο Παρίσι Τζιοβάνι Μάγκι, συνομίλησε με τον αναπληρωτή διευθύντη του Ινστιτούτου ΙΡΙΣ, Ντιντιέ Μπιγιόν, που ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις.Ποιές θα είναι οι συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία;Αν βασικός στόχος αυτών που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία είναι να αποτύχει αυτή η περίπλοκη, δύσκολη και μακροχρόνια διαδικασία, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα τα καταφέρουν. Προφανώς, το κουρδικό ζήτημα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Τουρκία στο να συνεχίσει και να πετύχει την διαδικασία εκδημοκρατισμού.Το Παρίσι ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος για το ΡΚΚ, κυρίως σε ότι αφορά την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Σε ότι αφορά το Παρίσι, είναι αλήθεια, ότι για πολλά χρόνια υπήρχαν πολλές περιπτώσεις «επαναστατικών φόρων», όπως τους αποκαλούν οι υψηλά ιστάμενοι του ΡΚΚ
. Θα το αποκαλούσα διαμάχη ανάμεσα στους Τούρκους ή τους Κούρδους καστηματάρχες που ζουν στο Παρίσι. Να σας θυμίζω ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τη Γαλλία, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, και την Τουρκία. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η γαλλική δικαιοσύνη έχουν διενεργήσει πολλές επιχειρήσεις και έρευνες, οι οποίες έχουν οδηγήσει στις συλλήψεις κάποιων ανθρώπων με υψηλές θέσεις στο ΡΚΚ, οι οποίοι εμπλέκονταν σε παράνομες οικονομικές δραστηριότητες. Η οικονομική διάσταση που υπάρχει λοιπόν στις δραστηριότητες του ΡΚΚ στη Γαλλία και το Παρίσι, είναι κάτι νέο.

http://gr.euronews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ