2013-01-11 10:42:33
Φωτογραφία για Αχαΐα: Οι δήμαρχοι του χιλιάρικου λένε, ευχαριστώ δεν θα πάρω
Τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και τους νέους δήμους «μαμούθ», εισάγουν τους «δημάρχους του χιλιάρικου». Είναι λίγα τα λεφτά; Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν ανταποκρίνεται στον όγκο της δουλειάς, των ευθυνών, αλλά και του εύρους του θεσμού.

Πόσα θα λαμβάνουν οι Δήμαρχοι Δυμαίων και Καλαβρύτων με βάση τα όσα ο νέος νόμος για τις αντιμισθίες καθόρισε; 980 ευρώ το μήνα. Όπως επίσης και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, αφού Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Λαζουράς και Θάνος Καρπής είναι Δήμαρχοι Δήμων κάτω των 25.000 κατοίκων. Το 2009 -προ Καλλικράτη που διεύρυνε τις υποχρεώσεις τους, οι Δήμαρχοι έπαιρναν 2300 ευρώ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μετά ήρθε και το ασυμβίβαστο. Οι δήμαρχοι, λοιπόν, άφησαν στην άκρη το επάγγελμά τους και τις οικονομικές απολαβές και στηρίχθηκαν οικονομικά στην αντιμισθία τους.

Ο Γιώργος Λαζουράς διατηρεί οργανική θέση στη νομική υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τα δεδομένα της επιλογής μισθού δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια. Θα επιλέξει τον μισθό του ως δικηγόρος.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Παναγιωτόπουλος σκέπτεται να ανοίξει ξανά το ιατρείο του στην οδό Κολοκοτρώνη στην Πάτρα. Ο μισθός του σήμερα είναι 1600 ευρώ, και ο ίδιος δηλώνει πως είναι απαράδεκτο να θέλουν κάποιοι... Δήμαρχους του χιλιάρικου! Την ίδια ώρα ο μισθός του γερμανού Δημάρχου σε αντίστοιχο Δήμο είναι 3000 ευρώ.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ