2013-01-11 10:50:03
Φωτογραφία για Ξηλώθηκαν 10 επίορκοι λιμενικοί που εξέδιδαν πλαστές άδειες σε χειριστές ταχυπλόων
«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Κάπως έτσι έβλεπαν τη δουλειά τους δέκα λιμενικοί στη Ραφήνα οι οποίοι …κερνούσαν σε πολίτες άδειες χειριστή ταχυπλόου προφανώς με το …αζημίωτο Το κύκλωμα των λιμενικών που χορηγούσε άδειες χειριστή ταχυπλόου σε πολίτες αντί αδράς αμοιβής, εξαρθρώθηκε μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε στο …αμαρτωλό Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Το λιμάνι «βούιζε» για τη διαφθορά στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Συνολικά 10 λιμενικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα όπως προέκυψε από την ΕΔΕ που έγινε ως προς την τέλεση υπηρεσιακών παραπτωμάτων κατά τις διαδικασίες εξετάσεων των υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών και έκδοσης των σχετικών αδειών.

Οι πολίτες έπαιρναν τα διπλώματα αν και δεν έδιναν εξετάσεις!

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη και σχετική απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Δημητρίου Μπαντιά προωθήθηκαν από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικαστικές ενέργειες άσκησης πειθαρχικών διώξεων από τα αρμόδια δικαιοδοτικά υπηρεσιακά όργανα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά των εμπλεκόμενων βαθμοφόρων.


Aπό τους δέκα εμπλεκόμενους λιμενικούς, οι πέντε είναι αξιωματικοί, ένας ανθυπασπιστής και τέσσερις υπαξιωματικοί.

Από αυτούς τέσσερις δεν υπηρετούν πλέον στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, ένας έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας, ενώ για τους υπόλοιπους έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες άμεσης απομάκρυνσής τους από την υπηρεσία.

Πέντε από αυτούς παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν συντρέχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα.

Επιπλέον το αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο θα κρίνει αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για τους λόγους ότι:

-Απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και

-Παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.

Αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ εστάλη στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά για ποινική αξιολόγηση ώστε πέρα από τις πειθαρχικές ευθύνες και το επικείμενο «ξήλωμα» οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν και στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ποινικά αδικήματα…

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούνται λιμενικοί ότι εξέδιδαν πλαστά διπλώματα χειριστών ταχυπλόων. Η υπόθεση θυμίζει ανάλογες καταγγελίες για λαδώματα στους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταφορών για την έκδοση διπλωμάτων σε οδηγούς αυτοκινήτων. Κάπως έτσι γίνονται τα ατυχήματα σε στεριά και θάλασσα. Χάρη στους ανίκανους οδηγούς αυτοκινήτων και χειριστών ταχυπλόων και όποιον πάρει ο Χάρος…

Αντί να πάρουν με την αξία τους τα διπλώματα, λάδωναν επίορκους κρατικούς λειτουργούς.

Βέβαια, δεν θα είχαν το θράσος να το κάνουν αυτό, αν δεν υπήρχαν ακόμα πιο θρασύτατοι λαδιάρηδες δημόσιοι υπάλληλοι και λιμενικοί. Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό; Στην προκειμένη περίπτωση και αυτοί που λαδώνουν και αυτοί που τα παίρνουν, φταίνε και πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου!
exelixeis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ