2013-01-11 11:35:23
Φωτογραφία για «Σαρώνει» η γρίπη στις ΗΠΑ – 18 θάνατοι παιδιών, στο νοσοκομείο 2.200 άνθρωποι
Με ιδιαίτερη ένταση πλήττει τις ΗΠΑ η επιδημία της γρίπης, η οποία όπως αναφέρεται έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, αρκετά νωρίτερα από ότι συνηθίζεται.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές λόγω της γρίπης, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 18 παιδιά ενώ 2.200 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομεία.«Φαίνεται πως είναι η χειρότερη σεζόν γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια», εκτιμά ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η σεζόν του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

Σύμφωνα με τον κ.Φόσι, η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου. «Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς, είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης», προσθέτει ο καθηγητής, τονίζοντας πως το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι το H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ας μιλήσουμε για τη Γερμανία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ας μιλήσουμε για τη Γερμανία!
Πού ανήκομεν;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πού ανήκομεν;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ