2013-01-11 11:50:07
Φωτογραφία για Χωρίς ρεύμα για τρίτη φορά μέσα στο χειμώνα οικογένεια στην Αμαλιάδα
Χωρίς ρεύμα για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, έμεινε η οικογένεια της κας Φωτεινής Τσάφα στην Αμαλιάδα, αφού όπως καταγγέλλει η ίδια, η ΔΕΗ αρνείται να δεχτεί το διακανονισμό που προτείνει προκειμένου να μπορέσει να εξοφλήσει την οφειλή της.

Οι περιπέτειες για την οικογένεια της κας Τσάφα, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, όταν χάθηκε η επιχείρηση του άνδρα της και έκτοτε βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, χωρίς ποτέ να μπορέσει να βρει το δίκιο της. Μετά το σεισμό του Βαρθολομιού το 1988 και αφού η οικοδομή που είχε ξεκινήσει να χτίζεται αποδείχθηκε ακατάλληλη, οι δύο γονείς με τα τρία τους παιδιά ζουν σε ένα λυόμενο οικίσκο 24 τμ.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση τα πράγματα χειροτέρεψαν και η οικογένεια άρχισε να αδυνατεί να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τον Φεβρουάριο του 2012 η οφειλή ανερχόταν στο ποσό των 705 ευρώ και η κα Τσάφα ξεκίνησε επαφές, τηλεφωνικά και εγγράφως στα καταστήματα της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα, τον Πύργο και την Πάτρα, προκειμένου να μπορέσει να βρει κάποια λύση μέσω διακανονισμού.


Όπως καταγγέλλει η ίδια στην εφημερίδα "Πατρίς", το μόνο που συνάντησε ήταν αδιαφορία και άσχημες συμπεριφορές. Με αίτησή της στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ζήτησε να γίνει ρύθμιση και να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ το μήνα, για να μπορέσει να ανταποκριθεί, ωστόσο η απάντηση που της δόθηκε ήταν ότι έπρεπε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ τουλάχιστον.

Μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος συμπεριλήφθηκε και το χαράτσι ακίνητης περιουσίας, για τον λυόμενο οικίσκο! Όπως καταγγέλλει η γυναίκα, προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να καταβάλλει κάποια χρήματα, αλλά δεν γινόταν τίποτα.

Το ένα έγγραφο άρχισε να αποστέλλεται μετά το άλλο και τελικά, στις 23 Οκτωβρίου του 2012 ήρθε η πρώτη διακοπή ρεύματος. Όπως υποστηρίζει η κα Τσάφα, κατέβαλλε τότε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και έγινε η επανασύνδεση, για να ξαναγίνει διακοπή στις 14 Νοεμβρίου και προχθές ήρθε και η τρίτη διακοπή, με την οφειλή να έχει φθάσει πλέον τα 1.146,00 ευρώ.

Τα εισοδήματα της οικογένειας είναι μηδαμινά και εν μέσω χειμώνα η κα Τσάφα με τον άνδρα της και το μικρό τους γιο, είναι αναγκασμένοι να ξυλιάσουν από το κρύο.

Η κόρη της οικογένειας σπουδάζει στην Ρόδο και ο δεύτερος γιος είναι φαντάρος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπροστά στα γκαζάκια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπροστά στα γκαζάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ