2013-01-11 13:20:02
Φωτογραφία για Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Κύπρο για συνέδριο του ΕΛΚ
Στον απόηχο των γερμανικών καταγγελιών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Κύπρο, στο νησί αναμένεται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, για την... έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ.

Η Σύνοδος αναμένεται ν’ αρχίσει στη μία μετά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της.

Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Victor Orban, αλλά και οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλοι αρχηγοί κρατών και πολιτικοί αρχηγοί, μέλη του ΕΛΚ.

Τα θέματα, που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον Προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.


Κατά τη διάρκεια της Συνόδου και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα αναπτύξει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, με έμφαση στην αλληλεγγύη που αναμένουμε από τους εταίρους μας, τόσο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όσο και στο Κυπριακό.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία.

Η προστασία και η συνοδεία των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που θα φτάσουν στο νησί, θα αρχίσει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο θα μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο.

Δεκάδες πάνοπλα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού της Αστυνομίας θα βρίσκονται στημένα και έτοιμα σε θέση μάχης, σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Κύπρο.

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα θα βρίσκονται και πολλά άλλα τμήματα της Αστυνομίας, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή παραμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Κύπρο.

Με την κάθοδο του αεροσκάφους, που θα μεταφέρει τους αξιωματούχους, θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης, που έχει εκπονηθεί εδώ και αρκετές μέρες, σε συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα της Αστυνομίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε περιοχές και διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενώ εκατοντάδες άλλα μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να ενισχύσουν την υπόλοιπη ομάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν από τον χρόνο άφιξης των συνέδρων, κατά τη διακίνησή τους, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, καθώς και κατά την αναχώρησή τους από το νησί.

Για την επιχείρηση θα εργαστούν περίπου 180 μέλη του αστυνομικού σώματος.

Παράλληλα, για σκοπούς καλύτερου συντονισμού της όλης επιχείρησης, θα λειτουργήσουν το Κέντρο Κρίσεως στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και ένα στη Λεμεσό.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ