2013-01-11 13:15:10
Φωτογραφία για Δεν γίνεται να σφυρίζεις αδιάφορα...
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤO BHMA FM 99,5, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Β. ΧΙΩΤΗ, Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

ΧΙΩΤΗΣ: Λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας, χρεώνετε ευθέως τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τους λέτε και χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όταν ξεκινάς, θεωρώντας «οικιακά σκεύη» τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τους λοστούς και τις βόμβες μολότοφ, από εκεί και πέρα, μέχρι τις επιθέσεις στα σπίτια, η απόσταση είναι πολύ μικρή. Όταν δεν καταδικάζεις τις εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τη φίμωση της διαφορετικής άποψης, φυσικά και χαϊδεύεις τους κουκουλοφόρους.

ΧΙΩΤΗΣ: Ναι, αλλά τους αποκαλείτε και χαϊδεμένους του.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από λίγο πάντως ο κ. Παπάς, ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα, τουίταρε ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια είναι άθλιες και δεν έχουν σχέση με Αριστερά και Δημοκρατία. Πάνε δε γάντι στην κυβερνητική στρατηγική της έντασης.


ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να σας πω κάτι: Και πάλι -έμαθα ότι έβγαλε μία απάντηση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- δεν καταδικάζουν τις εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΧΙΩΤΗΣ: Καταδικάζουν μεν τις επιθέσεις με τα γκαζάκια, αλλά όχι τις εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αλλά όχι τις εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος.

ΧΙΩΤΗΣ: Εμάς δεν μας έχει έρθει ακόμη η ανακοίνωση. Τώρα που το λέτε, θα την αναζητήσουμε και εμείς, να δούμε πώς ακριβώς το περιγράφει, αλλά και πάλι ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ούτε χθες υπήρξε καταδίκη των εισβολών σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως, δεν πιστεύω πως είναι η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κύριε Κεδίκογλου. Βλέπουμε, ας πούμε, και οι δημοσκοπήσεις, ότι με όλα αυτά που κάνουν χάνουν πόντους.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Συγγνώμη, αλλά σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να παίρνεις θέση. Δεν γίνεται να σφυρίζεις αδιάφορα.

ΧΙΩΤΗΣ: Ναι, από την άλλη πλευρά όμως, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, όταν λέτε ότι πρέπει να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του, τους κατηγορείτε ευθέως ότι τους καθοδηγεί και αυτό είναι μία πολύ βαριά κατηγορία γιατί φαντάζομαι ότι θα απαντήσει εντός της ημέρας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι. Δεν είναι συγγνώμη, είμαι αρκετά ακριβολόγος. Άλλο χαϊδεμένος και άλλο καθοδηγούμενος.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα, μια και σας έχουμε στο τηλέφωνο πείτε μας πώς βλέπετε τη δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE που σας δείχνει για πρώτη φορά εδώ και μήνες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θέλω, όπως δεν σχολιάζαμε τις δημοσκοπήσεις όταν ήταν πιο αρνητική η εικόνα, έτσι δεν τις σχολιάζουμε και τώρα. Οι δημοσκοπήσεις είναι αποτύπωση μιας συγκεκριμένης φάσης. Θεωρούμε πιο εκτιμητέα τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης. Το πώς πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεται η κοινωνία μας τη δύσκολη φάση που περνάμε και ότι επιχειρείται η καλύτερη δυνατή λύση, η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών, σε μία πολύ δύσκολη φάση. Αλλά, έχουμε μία δουλειά να κάνουμε: Είμαστε ακόμα στην αρχή, τελειώσαμε την πρώτη φάση. Τώρα είναι η δεύτερη και πιο καθοριστική φάση, που πρέπει να πετύχουμε την ανάκαμψη. Να δρομολογηθεί η ανάπτυξη μέσα σ’ αυτή τη χρονιά, να έχουμε την αντιστροφή όλων των αρνητικών δεικτών και εκεί επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει εφαρμοστεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, που από αύριο θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των μισθωτών και συνταξιούχων.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σας είπα ότι γίνεται μία προσπάθεια ριζικών αλλαγών, εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών. Είναι μία εξίσωση που όπως έχω πει είναι αμείλικτη: Έσοδα-δαπάνες. Για να αναπτύξεις τα έσοδα, πρέπει να μειώσεις τις δαπάνες. Δηλαδή, εάν δεν έχεις φορολογικά έσοδα, θα πρέπει να μειώσεις άλλες δαπάνες του Δημοσίου.

ΧΙΩΤΗΣ: Όσο μιλούσαμε κύριε Κεδίκογλου, μας ήρθε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία διαβάζω και για σας και για τους ακροατές μας. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Για άλλη μία φορά, τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μία κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει τη στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη Δημοκρατία. Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν, αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες». Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών, ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

Σας κατηγορεί…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ειλικρινά, ψάχνω να βρω σε ποιο σημείο της δήλωσής μου κηρύσσω τη μισαλλοδοξία. Ίσα-ίσα ζητάω από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ταχθεί ενάντια σε μία ανοιχτή προσπάθεια τρομοκράτησης στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Και σας επισημαίνω και πάλι ότι δεν λένε κουβέντα για τις εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, να σας ευχαριστήσουμε πολύ γι’ αυτή τη συνομιλία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ