2013-01-11 20:55:03
Φωτογραφία για Την τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ο Α. Τσίπρας
Tάση στασιμότητας της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... εμφανίζεται να οπισθοχωρεί.

Αναφερόμενος στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ρ/φ Real ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Την αισθάνομαι κι εγώ» για διευκρινίσει στη συνέχεια ότι είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατάφερνε να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα ανατρέψει την πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την στασιμότητα της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ και στην απουσία κινητοποιήσεων. «Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. Ανέφερε, πάντως, ότι «σε λίγο, πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία» ενώ είπε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.


Για τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε την ερχόμενη εβδομάδα, είπε πως θεωρεί αστεία όσα γράφονται, δηλαδή ότι ζητάει άδεια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από τον Α. Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση. «Το αντίθετο συμβαίνει» είπε. Σημείωσε πως ο πραγματικός αντίπαλος της Α. Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά «μια ετερόδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τα τελευταία περιστατικά βίας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς. «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά, τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μας προβληματίζουν».

Ειδικά για τη βίλα Αμαλία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, επί και δεκαετίες, δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία. Για την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».

Για τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου που δήλωσε αναρχικός είπε ότι ήταν μια «άστοχη δήλωση, για την οποία ευθύνεται ο βουλευτής». «Δε φταίνε μόνο οι παγίδες, φταίνε κι αυτοί που πέφτουν στις παγίδες», τόνισε.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ