2013-01-11 22:43:02
Φωτογραφία για Λ. Κατσέλη: Ο τρόπος χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ απεικονίζει την πλήρη κατάρρευση «θεσμών διακυβέρνησης της χώρας»
από το Γραφείο Τύπου

Σημεία από τη σημερινή συνέντευξη της Προέδρου της Κοινωνική Συμφωνίας Λούκας Τ. Κατσέλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 με τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο – Δ. Σταυρόπουλο. 

Ο τρόπος χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ απεικονίζει την πλήρη κατάρρευση «θεσμών διακυβέρνησης της χώρας» τόνισε η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη το πρωί στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι» με τους Δ. Βερύκιο και Δ. Σταυρόπουλο. Και τόνισε, όσον αφορά στην αλλοίωση της λίστας, είναι λυπηρό ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με έντεχνους τρόπους να περιορίσει το εύρος της διερεύνησης ευθυνών από τη Βουλή. Τουλάχιστον, έστω και αργά, η υπόθεση αυτή κατέληξε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από αυτό είναι πασιφανές ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που έγιναν στη διαχείριση της λίστας τόσο από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο κι από τον κ. Ε. Βενιζέλο.


[…..]

Αναφερόμενη στην οικονομία η κα. Κατσέλη προέβλεψε ότι η ύφεση θα είναι βαθιά και το 2013 και η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%. «Γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση Ειδικού Προγράμματος Δημιουργίας τουλάχιστον 200.000 θέσεων εργασίας ετησίως για την περίοδο 2013-2015 με προτεραιότητα σε οικογένειες χωρίς εργαζομένους ή με περιορισμένο εισόδημα». Η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί από τη μεταφορά πόρων του ΕΣΠΑ στο σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα μετά από απόφαση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Ένα τέτοιο πρόγραμμα όχι μόνο θα δημιουργήσει σημαντικό ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση αλλά θα προκαλέσει πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα συμβάλλοντας καθοριστικά και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ