2013-01-12 00:21:03
Φωτογραφία για Στην επέτειο του Λίνκολν θα μιλήσει ο Ομπάμα για την Κατάσταστη του Έθνους
Τα ζητήματα του προϋπολογισμού και του χρέους, το ακεθστώς την πώληση όπλων και η μεταρρύθμιση για την μετανάστευση, θα βρεθούν στην... κορυφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών του 2013 που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, την οποία θα εκφωνήσει στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου, στις 12η Φεβρουαρίου.

Η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την επέτειο των γενεθλίων του Αβραάμ Λίνκολν, μίας προσωπικότητας από την οποία έχει δηλώσει ότι αντλεί έμπνευση ο πρόεδρος Ομπάμα.

Η βαρυσήμαντη ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους αποτελεί ορόσημο για την εκάστοτε αμερικανική προεδρία, καθώς με αυτήν ο αρχηγός του κράτους αναγγέλλει την πολιτική που θα χαράξει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Πρόκειται για μία εθιμοτυπία της αμερικανικής δημοκρατίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος και οι τρεις εξουσίες της χώρας, με τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου να παρίστανται από κοινού στην ίδια αίθουσα στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ πλάι στην κυβέρνηση παρευρίσκονται τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι συνεργάτες του προέδρου εργάζονται επί εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες, για την σύνταξη αυτής της ομιλίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σιένα-Κίμκι 82-76
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σιένα-Κίμκι 82-76
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ