2013-01-12 00:57:04
Φωτογραφία για Στις 24 Μαρτίου, οι δημοτικές εκλογές στα Σκόπια
Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι προκήρυξε δημοτικές εκλογές στη χώρα για τις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας της πΓΔΜ, οι δημοτiκές εκλογές διεξάγονται... κάθε τέσσερα χρόνια, το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Οι προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2009. Ο κ. Βελιάνοφσκι ανέφερε ότι υπήρχαν δύο διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, η 24η Μαρτίου και η 31η Μαρτίου, όμως προτιμήθηκε η πρώτη ημερομηνία, καθώς στις 31 Μαρτίου εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών.

Η προκήρυξη των δημοτικών εκλογών γίνεται τη στιγμή που κλιμακώνεται ραγδαία η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές, εξαρτώντας τη συμμετοχή του κόμματος του σε «διπλές» εκλογές από την εκπλήρωση μίας σειράς προϋποθέσεων.


Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε αναφέρει ότι η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη χώρα, χωρίς πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ως υπεύθυνο για την αναταραχή στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αντιπολίτευση υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ