2013-01-12 07:22:03
Φωτογραφία για Τετραπλασιάστηκε το εμπορικό έλλειμμα του Καναδά
Το εμπορικό έλλειμμα του Καναδά τετραπλασιάστηκε, φθάνοντας τα... 2 δισεκατομμύρια δολάρια το Νοέμβριο από τα 552 εκατ. δολάρια τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,7% ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,9%.

Σε αξία, οι εισαγωγές έφθασαν στα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά, με τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ ακολούθησαν τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά καθώς και τα μέταλλα και άλλα ορυκτά.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν σε αξία κατά 37,5 δισ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στους τομείς των γεωργικών προϊόντων, των αλιευμάτων και διαφόρων κατηγοριών τροφίμων, ενώ σημαντική πτώση των εξαγωγών καταγράφηκε και για τα ορυκτά, μεταλλεύματα και μη.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press, οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,9% και ανήλθαν σε 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,7%, στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας το εμπορικό πλεόνασμα έναντι της χώρας αυτής στα 3,3 δισεκ. δολάρια το Νοέμβριο έναντι 2,7 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.


Όμως οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες --εκτός ΗΠΑ-- μειώθηκαν κατά 13,4%, στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2010.

Οι εισαγωγές από τις χώρες αυτές αυξήθηκαν κατά 4,6% σε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου σε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι σημαίνουν πως η οικονομική ανάπτυξη του Καναδά θα αποδειχθεί μικρότερη της αναμενόμενης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ